Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor

Samsun'un Terme ilçesinde düzenlenen Amazon Kano Festivali'nde çocuklar ve aileler renkli bir gün geçirdi. Terme Belediyesi öncülüğünde Ordu, Giresun ve Samsun'daki kano kulüplerinin katkılarıyla gerçekleştirilen festivalde, Akgöl ve Simenit Gölü gibi bölgenin doğal güzelliklerinde kano deneyimi yaşandı.

A W236602 07

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, festivalin amacını Amazonların tarihini ve bölgenin doğal zenginliklerini tanıtmak olarak açıkladı. Başkan Kul, "Bu bölge aynı zamanda Amazonların tarihi başkenti olarak biliniyor. Tarihçi Heredot'un eserlerinde de bu geçmişe dair izler bulunmaktadır. Festivalimizle çocuklarımıza doğayla, tarihle ve kültürle buluşma fırsatı sunduk. Bu etkinlikle onlara bu değerleri aşılamayı hedefledik" şeklinde konuştu.

Festival kapsamında Terme Arama Kurtarma Ekibi'nin güvenlik önlemleri aldığı ve katılımcılara yiyecek, limonata ve dondurma ikramlarının yapıldığı bilgisi de paylaşıldı. Başkan Kul, Amazon Kano Festivali'nin gelecek yıllarda daha da genişleyerek geleneksel hale getirilmesi için çalışmaların süreceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı