UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, bugün oynanan 6 maçla başladı. Yeni formatıyla dikkat çeken Şampiyonlar Ligi’nde özellikle Bayern Münih’in Dinamo Zagreb karşısında aldığı 9-2’lik galibiyet gündeme damga vurdu. Bayern Münih'in gollerini Harry Kane (4), Michael Olise (2), Raphael Guerreiro, Leroy Sane ve Leon Goretzka kaydetti. Zagreb ise Bruno Petkovic ve Takuya Ogiwara'nın golleriyle karşılık verdi. Harry Kane, penaltıdan attığı üç golle Şampiyonlar Ligi tarihinde penaltıdan hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

Son şampiyon Real Madrid de sezona galibiyetle başladı. Alman temsilcisi Stuttgart’ı 3-1 mağlup eden İspanyol devinde goller Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve Endrick’ten geldi. Stuttgart’ın tek golü ise Deniz Undav'dan geldi. Real Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler, maçın 75. dakikasında oyuna dahil oldu ve performansıyla beğeni topladı.

Günün bir diğer önemli maçında Liverpool, Milan'ı 3-1 mağlup etti. İngiliz ekibine galibiyeti getiren goller Ibrahima Konate, Virgil van Dijk ve Dominik Szoboszlai'dan gelirken, Milan’ın tek golü Christian Pulisic'ten geldi. Liverpool, aldığı bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi’ne güçlü bir başlangıç yaptı.

İlk kez düzenlenen yeni formatın dikkat çeken bir diğer karşılaşmasında Juventus, PSV Eindhoven'ı 3-1 mağlup etti. Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız, takımının ilk golünü kaydederek kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golüne imza attı. Kenan, bu golüyle maçın oyuncusu seçildi. Juventus’un diğer golleri Federico Chiesa ve Adrien Rabiot’tan gelirken, PSV'nin tek golü Luuk de Jong’dan geldi.

Çankırı'da Heyecan Dolu Voleybol Turnuvası: Çeyrek Final Müsabakaları Başlıyor! Çankırı'da Heyecan Dolu Voleybol Turnuvası: Çeyrek Final Müsabakaları Başlıyor!

Günün diğer maçlarında Aston Villa, İsviçre temsilcisi Young Boys'u deplasmanda 3-0 yendi. İngiliz ekibi, Galatasaray’ı eleyerek turnuvaya katılan Young Boys karşısında rahat bir galibiyet aldı. Sporting CP ise kendi evinde Fransız temsilcisi Lille'i 2-0 mağlup etti.

Bu sonuçlarla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta tamamlandı ve takımlar gruptaki ilk puanlarını kazandı. Yeni formatla birlikte takımlar daha fazla maç yaparak daha rekabetçi bir ortamda mücadele edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı