30 Eylül Pazartesi günü akşamüzeri Çerkeş’te etkili olan sağanak yağmur, peş peşe kazalara yol açtı. Yağış sonrası kayganlaşan yollar, sürücülerin kontrol kaybına neden olarak, Emniyet ve Sağlık ekiplerini harekete geçirdi. Kurtçimeni mevkiinde, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda iki araç art arda kazaya karıştı. Virajı alamayan sürücüler, direksiyon hâkimiyetini kaybederek taklalar attı.

Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi Çankırı Valiliği Olaya El Koydu! Valilik'ten resmi açıklama geldi

Kazalardan biri, yoldan çıkan bir aracın takla atarak yol dışına savrulmasıyla sonuçlanırken, diğer bir araç takla attıktan sonra yolun ortasında ters döndü. Aynı saatlerde Kurşunlu-Korgun yolu üzerinde, virajı alamayan bir hafriyat kamyonu takla atarak yolun kenarındaki boş alanda durdu.

112 Acil Sağlık ekipleri, ters dönen iki otomobildeki sürücülere ve yolculara anında müdahale etti. Hafriyat kamyonundaki sürücünün de olay yerinde yapılan ilk yardımın ardından hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Üç ayrı kazada can kaybının olmaması ve yaralıların durumunun iyi olması, ekipler için teselli oldu. Kazalar, yağışlı havalarda dikkatli olmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Berkay Tozlu