UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla özel bir program düzenlendi. Tarihi evleriyle ünlü olan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında gösterilen Safranbolu, 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası'nı coşkuyla kutladı. Eski Çarşı'da gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Yavuz, Turizm Haftası'nın Karabük ve Türkiye turizmine başarılar getirmesini temenni etti. Yavuz ayrıca, Safranbolu'nun UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alarak açık hava müzesi niteliği taşıdığını vurguladı.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise Safranbolu'nun Türkiye'nin marka değeri olduğunu belirtti ve "Safranbolu insanlığın ortak mirasıdır. Bu nedenle hem kendi turizm markamızı korumalıyız hem de bu ortak mirası yaşatmalıyız" dedi.

Programın devamında halk oyunları gösterisi sunuldu ve protokol üyeleri Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim sergisini gezdi. Program, lokum ve zerde kazanılması etkinliğiyle sona erdi.

‘’Düdüklüde Kıymalı Bamya ‘’ Adlı Tiyatro Oyunu Sanatseverlerle Buluştu ‘’Düdüklüde Kıymalı Bamya ‘’ Adlı Tiyatro Oyunu Sanatseverlerle Buluştu

A W186747 01

Kaynak: İhlas Haber Ajansı