ÖZELHABER/

Düzenlenen "Sokaklar Bizim 3x3 Basketbol Gençlik Kupası" Bölgesel Müsabakalarına vatandaşların ilgisi yoğundu.

"Çankırımızı bir spor kenti, Sporcu kenti haline dönüştürmek istiyoruz"

Çankırı'yı bir spor kenti haline dönüştürmek isteyen Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, "25-30 Haziran tarihlerinde sokaklar bizim 3x3 gençlik turnuvası'nın bölge müsabakaları şu anda ilimizde yapıyoruz. Şu anda Çankırımızda 13 ilden sporcu müsabakalara katıldı. Bu 13 ilin içerinde 14 kadın ve 22 erkek takımımız şu an burada. Altı gün boyunca burda müsabakalarda edecekler. Toplamda buraya 260 yakın sporcu, Antrenör ve idareciler bu müsabaka vesilesi ile ilimize gelmiş bulunmaktadır. Sporcularımızı şu anda yurtlarımızda misafir ediyoruz. Yurtlarımız boş olduğunda müsabaka alma imkanımız daha çok oluyor ama yurtlar olmadığında burada konaklama zor olduğu içinmüsabaka alamıyoruz  ama biz yine şartları zorlayarak merkezindeki tesisimizi kullanarak yine olabildiğince yurtlardaki boş kapasiteleri kullanarak alabileceğimiz müsabakalarda da almaya çalışıyoruz. Hemen hemen her yıl Çankırı'mıza bu müsabakalar vesilesiyle ortalama 6000 kadar sporcumuz Çankırı'mıza gelmiş oluyor. Hedefimiz Çankırı'yı bir spor kenti haline dönüştürebilmek. Çankırı'nın konumu bulunduğu yer buna çok müsait. Çünkü Ankara'ya yakın, Türkiye'nin de hemen hemen ortası ve buraya aldığımız müsabakalarda tüm iller Çankırı'da müsabaka olmasını tercih ediyor. Çünkü ulaşım olarak orta bir nokta olduğu için tüm iller çok rahat buraya gelebiliyor. Müsabaka sayıları arttıkça buraya gelen sporcu sayısı arttıkça bu Çankırı'mızın ekonomisine de olumlu yönde katkı sağlayacak. Katkı sağladığı bir caddeye çıktığımızda sokakta insanlardan olumlu dönüşlerde  alıyoruz. Bunu hissediyorlar zaman zaman işte bir lokantaya girdiğimizde ya müdürüm herhalde yine bir Çankırı'da bir müsabaka var diyorlar. Çankırımızı bir spor kenti, Sporcu kenti haline dönüştürmek için herşeyi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Psikologu ve Çankırı Basketbol İl temsilcisi Yusuf Yıldız," Bizler burada basketbolu Çankırı'da geliştirmek adına, birçok organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Tıpkı bugün olduğu gibi Gençlik Spor Bakanlığına ait 3x3 gençlik kupası adı altında ilk önce mahalli iller çapında bir organizasyonumuzu yaptık. Burada il birinciliği, il ikinciliğimiz belirledik. Daha sonrasında demiş olduğum gibi buradaki basketbol kültürünü aşılamak ve Çankırı halkının da basketbolu olduğunu, büyüdüğünü göstermek amaçlı bölgesel şampiyonasını Çankırı'ya aldırdık. Güzel bir şekilde organizasyonumuzu tamamlamaya devam ediyoruz ve bu süreçte il müdürlüğümüz olsun, hakem arkadaşlarımız olsun bizlere çokça destek vermekte onlara teşekkürlerimi sunuyorum.  bugün İç Anadolu Bölgesi'ndeki  tüm illerden takımlarımız geldi Kız ve erkek olarak onları yurtlarda güzel bir şekilde konaklamalarını sağlıyoruz. Bugün itibaryla birinci günkü maçlarımızı tamamlayıp Cuma günü finalle birlikte kapatmayı düşünüyoruz. umarım kazasız ve güzel başarılı bir şekilde mücadeleler devam eder. Çankırı halkımıza da basketbolu geliştirme adına kültürümüzü yerleştirme adına da elimizden gelen çabayla ilerleyen süreçte devam ettirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Berkay Tozlu