ÖZELHABER/ Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, ilçenin geleneksel lezzetlerinden biri olan dondurma helvasının Türk Patent ve Marka Enstitüsü tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile tescillendiğini duyurdu. Başkan Özcan, daha önce Şabanözü Cızlaması ve Şabanözü Bazlaması’nın da aynı şekilde tescil edildiğini belirtti.
Bu tescillerin, Şabanözü’nün geleneksel lezzetlerini koruma ve değerlerine sahip çıkma adına büyük önem taşıdığını vurgulayan Özcan, “Artık bu eşsiz lezzetler, ilçemizin adıyla anılacak. Şabanözü Belediyesi olarak geleneksel lezzetlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Özcan, dondurma helvasının tescillenmesinin Şabanözü için önemli bir adım olduğunu ve bu lezzetin ilçenin kültürel mirası içinde yer alacağını ifade etti. Şabanözü’ne hayırlı olsun dilekleriyle tamamladığı açıklamasında, bu tescillerin geleneksel tatları koruma çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Şabanözü'nde Motosiklet Denetimleri Sıkılaştı: Yağmur Gibi Ceza Yağdı! Şabanözü'nde Motosiklet Denetimleri Sıkılaştı: Yağmur Gibi Ceza Yağdı!

Kaynak: Burak Kaya