Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda dün gerçekleştirilen esir takası sonucunda Almanya'ya sınır dışı edilen Rus muhalif aktivistler Ilya Yashin, Vladimir Kara-Murza ve Andrei Pivovarov, Almanya'nın Bonn kentinde bir basın toplantısı düzenledi. Ukrayna'daki savaşı eleştirdiği için tutuklanan Ilya Yashin, "Siyasi faaliyetlerimize devam edeceğiz, sorumluluğumuzun farkındayız. Rusya dışında nasıl siyaset yapacağımı bilmiyorum ama öğrenmeye çalışacağım" diye konuştu. Yashin, esir takasını istem dışı bir sınır dışı edilme olarak gördüğünü belirterek, "İçtenlikle söylüyorum, şu an her şeyden çok evime dönmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Gelecekteki hedefinin Rusya'da özgürlük ve demokrasi için mücadele etmek olduğunu vurguladı.

Özgür Özel: "Kürt sorunları, 86 milyonun temsilcileriyle çözülmeli" Özgür Özel: "Kürt sorunları, 86 milyonun temsilcileriyle çözülmeli"

Vladimir Kara-Murza ise, Batı'nın Kremlin ile takas konusunda daha önce anlaşmaya varmış olması durumunda Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin hala hayatta olabileceğini belirtti. Kara-Murza, "Belki de Alexei burada ve özgür olurdu diye düşünmek benim için zor" dedi. Putin'e af dilekçesi yazmasının istendiğini, ancak bunu reddettiğini söyleyen Kara-Murza, "Putin'i meşru bir başkan olarak görmüyorum. Onu bir diktatör, bir gaspçı ve bir katil olarak görüyorum. Hiçbir suç işlemediğim için merhamet dilekçesi imzalamayacağımı söyledim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı