Tekirdağ'da Bulgaristan vatandaşları erken seçim için oy kullandı Tekirdağ'da Bulgaristan vatandaşları erken seçim için oy kullandı

Edirne'de basına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenlik güçlerinin teknolojik donanım ve personel kapasitesinin artırılması için yapılan çalışmalara dair önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılacak yeni yüz tanımalı kamera sisteminin devriye araçlarına entegre edileceğini ve 2025 yılının sonuna kadar tüm denetimlerde kullanılmasının hedeflendiğini belirtti.

Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında Edirne'de gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ve güvenlik tedbirlerine dair detaylı veriler sundu. Edirne'de güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla kaçakçılıkla mücadelede önemli başarılar elde edildiğini, bu sayede 125 milyon liralık vergi kaybının önlendiğini ve 13 kişinin tutuklandığını ifade etti. Ayrıca, sınır güvenliğinin artırılması amacıyla 293 kilometrelik hudut sınırında bir temelli jandarma taburu ve iki geçici tabur görevlendirildi.

Yeni mezun olacak 6 bin 700 polisten en az 200-250'sinin Edirne'ye atanacağını ve 111 yeni araçla güçlendirileceğini belirten Bakan Yerlikaya, trafik devriye sayısını en az iki buçuk kat artıracaklarını açıkladı. Yerlikaya, "Devriye araçlarımıza yüz tanımalı kamera sistemi de geliyor. Bu yıl bu uygulamaya başladık. 2025 yılının sonunda emniyet, jandarma hatta sahil güvenliğimizde personellerimizin yakasında yüz tanımalı ASELSAN’ın yaptığı kameralardan faydalanalım istiyoruz. Bunu isteme sebebimiz, vatandaşlarımız ile olan diyalogların geri dönük 30 gün boyunca kayıt altında olmasıdır" dedi.

Bakan Yerlikaya, Edirne Valisi Yunus Sezer'in koordinatörlüğünde güvenlik birimleri, hudut birlikleri ve diğer devlet kurumlarının uyumlu çalışmasının önemine dikkat çekerek, teknoloji yatırımları ve personel destekleriyle bu uyumun daha da ileriye taşınacağını belirtti. 293 kilometrelik hudut sınırında göç rotasını değiştirmek için yapılan çalışmaların devam edeceğini söyleyen Bakan, yeni güvenlik önlemleriyle kamu düzeninin sağlanmasına kararlı olduklarını vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı