Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Diyarbakır'a gönderildi. 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 25 Eylül'de üniversite kaydını yaptırarak Diyarbakır'dan Van'a gelmişti. 27 Eylül'de yurttan ayrılarak Van Gölü sahiline gitmek üzere yola çıkan Kabaiş'tan bir daha haber alınamadı.

Gaziantep'te Kreşte Skandal: 21 Aylık Bebeğe Tokat Gaziantep'te Kreşte Skandal: 21 Aylık Bebeğe Tokat

Arama çalışmaları, Kabaiş'in kaybolduğu günden itibaren başladı. 18 gün süren bu çalışmaların 13. gününde, Van Gölü kıyısında Kabaiş'e ait bir başörtüsü bulundu. Arama çalışmaları devam ederken, 18. günde Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi sahilinde bir ceset bulundu. Yapılan incelemelerde cesedin Rojin Kabaiş'e ait olduğu tespit edildi.

Kabaiş'in cenazesi, Van Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından memleketi Diyarbakır'a gönderildi. Kabaiş'in cenazesi, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecektir. Rojin Kabaiş'in ölümü, ailesi ve yakınları arasında derin bir üzüntü yarattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı