Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, akademik ve sosyal hayatın yanı sıra kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak öğrencilere ve şehir sakinlerine zengin bir kültürel deneyim sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kadınlar, Filler ve Şaireler" adlı oyun, Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu.

Etkinliğe Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, eşi Seran Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, senato üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oyun, büyük bir şehirdeki sıradan bir apartmanda komşu olan üç kadının trajikomik hikayesini konu alıyor. Yönetmenliğini Sibel Erdenk’in üstlendiği eserin senaryosunu Yunus Emre Gümüş kaleme aldı. Oyuncu kadrosunda Neyra Kayabaşı, Filiz Demiralp, Gül Öz, Gizem Koçer yer aldı.

Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi

Seyircilerden büyük beğeni toplayan oyun sonrasında konuşan Rektör Özölçer, kültürel etkinliklerin önemine vurgu yaparak, sanat ve kültürün yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, TRT ekibine ve oyunculara teşekkürlerini iletti.

A W237731 02

Kaynak: İhlas Haber Ajansı