Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahitlik ettiği düğün Antalya’da gerçekleşti Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahitlik ettiği düğün Antalya’da gerçekleşti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kremlin'de yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Putin, görüşmede Orban'ın Kiev'deki son görüşmelerinden bahsettiğini ve bazı öneriler sunduğunu belirtti. Ayrıca Orban'ın ateşkes çağrısında bulunduğunu ve Rusya ile müzakerelerin başlaması gerektiğini ifade ettiğini aktardı.

Putin, Rusya'nın her zaman çatışmanın diplomatik yollarla çözülmesini desteklediğini ancak karşı taraftan sürekli olarak çatışmayı bu şekilde çözmek istemediklerini duyduklarını söyledi. Ayrıca çatışmanın sponsorlarının Ukrayna halkını savaşta kurban olarak kullanmaya çalıştığını iddia etti.

Putin, Ukrayna'nın savaşa son vermesi için belirledikleri şartları da açıkladı. Bu şartların arasında Kiev yönetiminin Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinden tüm güçlerini çekmesi gerektiğini vurguladı. Rus lider, bu bölgelerden silahların çekilmesi ve savaş durumunun kalıcı olarak sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Putin1254

Orban ise konuşmasında, Macaristan'ın AB Dönem Başkanlığı sürecinde barış için mücadele edeceklerini ve Avrupa'nın ihtiyacının barış olduğunu vurguladı. Putin'in barış girişimleri, ateşkes ve müzakereler hakkındaki düşüncelerini duymak istediğini ifade etti. Ancak Moskova ve Kiev'in çatışmaya ilişkin pozisyonlarının birbirinden uzak olduğunu ve savaşı sona erdirmek için önemli çabalar gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı