Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday belirlemek amacıyla düzenlediği ön seçimde oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, 23 Mart’ta yapılan ön seçimde, 100. Yıl Çankaya Evi'nde sandığa giderek oyunu verdi ve ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Yaylakent’te AK Parti’ye Yoğun Katılım: 5 Belediye Meclisi Üyesi Rozet Taktı! Yaylakent’te AK Parti’ye Yoğun Katılım: 5 Belediye Meclisi Üyesi Rozet Taktı!

Kılıçdaroğlu, demokrasi mücadelesinin her koşulda ve her ortamda verilmesi gerektiğini belirterek, “Gerçekten de demokrasinin olmadığı, baskıcı bir rejimin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamak bizim için çok zor. Cumhuriyet Halk Partililerin, bu ülkede cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma gibi bir sorumluluğu var. Biz, demokrasiyi her yerde ve bedeli ne olursa olsun savunmak zorundayız. CHP’nin tarihsel bir sorumluluğu var ve bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Asla yılmak yok, geri adım atmak yok. Demokrasi için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Demokrasi, her düşünceye kapı aralayan sihirli bir anahtardır" dedi.

Kılıçdaroğlu, demokrasi mücadelesinin sadece kendisi ya da CHP'liler için değil, tüm halk için geçerli bir mesele olduğunu vurgulayarak, “Demokrasi sadece benim için, sadece CHP’liler için değil. Bu kavram, bu ülkede yaşayan herkes için geçerlidir. Demokrasiyi yaşatmak, derinleştirmek ve güçlendirmek hepimizin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti, bir kişinin iki dudağına teslim edilemez. Demokrasi mücadelesi kutsal bir mücadeledir ve bu mücadeleyi vermek hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı