Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Açma, 2024 Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Taraflar Konferansı (COP16) toplantılarına katılmak üzere Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilirlik Liderliği Enstitüsü heyetiyle birlikte davet aldı.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi gerçekleşti KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi gerçekleşti

Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’nin (CBD) COP16 toplantıları, 16-18 Ekim ve 21 Ekim-1 Kasım 2024 tarihleri arasında Kolombiya’nın Cali kentinde gerçekleşecek. Toplantılarda birçok devletin üst düzey temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşlar yer alacak.

Prof. Dr. Bülent Açma, sürdürülebilirlik, doğal kaynaklar ve çevre ekonomisi, su ve enerji ekonomisi, mavi ve yeşil ekonomi gibi konularda çalışmalara imza atmış bir akademisyen. Aynı zamanda, Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilirlik Liderliği Enstitüsü ile birçok ortak projede hakem ve panelist olarak görev almış. Prof. Dr. Açma, Birleşik Krallık Araştırma ve İnovasyon Kurumu (UKRI) ve Geleceğin Liderleri Araştırma Fonu (FLF) gibi önemli kuruluşlarla da aktif çalışmalar yürütmektedir. Bu nedenle, Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilirlik Liderliği Enstitüsü Yönetimi, COP16’da hem enstitüyü hem de Birleşik Krallığı temsil etmek üzere Prof. Dr. Açma’yı heyete dahil etmiştir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı