Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Ankara'da sınava giren bazı adaylar, son dakikada sınav merkezine ulaşmaya çalıştı.

Adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine gelerek, yılın son sınavı olan DHBT için hazırlıklarını tamamladılar. Saat 09.00’da görevlilerin kontrolleri eşliğinde sınav merkezine alınmaya başlandı. Girişte, adayların yalnızca sınav giriş belgeleri ve kimliklerini getirmeleri gerektiği hatırlatıldı ve detaylı aramalar yapıldı. Ayrıca, adaylara toka, küpe, saat ve benzeri takıların bulunmaması konusunda uyarılar yapıldı.

Saat 10.00’a kadar sınav merkezine alınan adaylardan bazıları, son anda koşarak yetişti. Türkiye genelinde 30 ildeki 35 sınav merkezi, 330 bina ve 5,527 salonda gerçekleştirilen sınavda, toplam 142,482 aday başvuruda bulundu. Sınav, saat 10.15'te başladı ve adaylara 40 soruyu yanıtlamak için 60 dakika süre tanındı.

Çankırı'da Bilim Şöleni: Yapay Zekâ ve Medya Okuryazarlığı Söyleşileri Çankırı'da Bilim Şöleni: Yapay Zekâ ve Medya Okuryazarlığı Söyleşileri

Sınav sonuçlarının 16 Ekim tarihinde açıklanması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı