Papa Francis, 12 günlük Asya Pasifik turunun son durağı olan Doğu Timor’a coşkulu bir karşılama ile geldi. Filipinler’de başladığı tur kapsamında Papua Yeni Gine’de temaslarını tamamlayan Papa Francis, Doğu Timor’un başkenti Dili’ye ulaştı. Presidente Nicolau Lobato Uluslararası Havaalanı'nda 3.5 saatlik bir uçuşun ardından iniş yapan Papa, Doğu Timor Devlet Başkanı José Manuel Ramos-Horta, Başbakan Xanana Gusmao ve 14 belediyeyi temsilen geleneksel kıyafetler giyen 14 kişi tarafından karşılandı. Papa’ya, havalimanında iki kız çocuğu tarafından geleneksel bir Doğu Timor atkısı hediye edildi.

Başkent Dili’ye vardığında Papa Francis’i karşılamak için binlerce kişi toplandı. Büyük bir coşku içinde gerçekleşen karşılama, Papa’nın Doğu Timor’a yaptığı ilk ziyareti özel bir hale getirdi. Havalimanından ayrılan Papa Francis, Devlet Başkanlığı Sarayı'nda düzenlenen resmi bir törenle karşılandı. Tören sırasında Papa, Doğu Timor halkının sıcak karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Denizli’de teşekkür ziyareti gerçekleştirecek Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Denizli’de teşekkür ziyareti gerçekleştirecek

Papa Francis, Doğu Timor’u ziyaret eden ikinci Papa olma unvanını taşıyor. 12 Ekim 1989’da Endonezya işgali sırasında ülkeyi ziyaret eden Papa 2. John Paul'den sonra Doğu Timor’a gelen Papa Francis, ülkenin Endonezya’dan bağımsızlığını kazandığı 2002’den bu yana ziyarette bulunan ilk Papa oldu.

Papa’nın ziyareti kapsamında yarın düzenlenecek toplu ayine yaklaşık 700 bin kişinin katılması bekleniyor. Papa Francis, ziyaret süresince barış, sevgi ve birlik mesajları verecek. Doğu Timor’da Katolik inancı oldukça güçlü bir yer tutuyor ve bu tarihi ziyaretin, halk arasında büyük bir heyecan yarattığı gözlemleniyor. Ziyaret, Doğu Timor ve Vatikan arasındaki dostane ilişkilerin bir simgesi olarak görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı