ÖZEL HABER/T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası” olarak 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” Çankırı’da ilgiyle kutlandı. Türk mutfak kültürü ve ürünlerinin tanıtılmasını amaçlayan haftada yapılan etkinlikler ile Çankırı’nın yöresel tatları ön plana çıktı.

Çankırı'da Hava Durumu: Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Çankırı'da Hava Durumu: Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı ile yaptığımız röportajda Çankırı’nın yöresel lezzetlerini ve Türk Mutfağı Haftası hakkında açıklamalarda bulundu.

3 Yıldır 21-27 Mayıs’ın Türk Mutfağı olarak kutlandığını ifade eden Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Ovacıklı, ‘’Cumhurbaşkanımız eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonuyla ülkemizde ve yurt dışı temsilciliklerimize Türk mutfağı haftası olarak kutlanmaktadır. Türk mutfağının geleneksel sağlıklı, katkısız lezzetleri halkımıza tanıtılmaktadır. Bizim ilimizde de 24 tane şu anda coğrafi işaretli ürünümüz var. Biz de bu hafta boyunca bu ürünlerimizi tanıtmaya çalıştık. Bunlarla ilgili Çerkeş ilçemizde, Ilgaz'da, Şabanözü, Eldivan Merkezi programlar düzenledik. Halkımızın coğrafi işaret ürünlerimizi tanıması ve tatmasına vesile olmaya çalıştık.’’ dedi.

Dışarıdan Çankırı yemeklerine dair bir ilgi var mı?

Türk Mutfağı Haftası vesilesi ile Çankırı Mutfağının ön plana çıktığını söylen Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, ‘’Çok büyük ilgi var. Yeni yeni tanınıyor. Bir de bizim sıkıntımız yemeklerimizi sunmada sıkıntımız vardı. Yemeklerimiz var ama bunlar yapılmıyor ve tanınmıyordu. Şu anda sayın valimizin öncülüğünde bu çalışmaları da hızlandırdı. 29 Ekim haftasında yemek Yarışması düzenledik. Yöresel yemek yarışması. Bunun da etkisiyle beraber bir ivme kazandı. Restoranlarımızla, lokantalarımızla toplantılar yaptık. Onların da yöresel yemeklerimizi menülerine koymalarını sağladık. Şu anda gayet yoğun bir ilgi var.” Şeklinde konuştu.

Yöresel yemeklerin tanıtılması hakkında ne yönde geri dönüşler var?

Yöresel yemeklerin tanıtılmasından vatandaşların memnun olduğunu ifade eden Müdür Ovacıklı, “Çok güzele geri dönüşler alıyoruz halkımız memnun. Özellikle genç, yeni neslin yemeklerimizi tanıma fırsatı bulduklarını gördük. Yemek tariflerini paylaşıyoruz. Özelikle bugün de gelecek olan Tuz Express’i ile beraber çok sayıda ziyaretçi ve misafirler geliyor. Misafirler geldikçe bu ürünlere olan ilgide artıyor.’’ diye konuştu.

Kaynak: Burak Kaya