2015 yılında Ankara'da kurulan ve faaliyetlerini sürdüren Orta Dernekler Federasyonu tarafından sosyal medya hesabından açıklama yayınlandı.

Genel Başkanlığı'nı Şaban Can'ın yürüttüğü Orta Dernekler Federasyonu 2023 yılında kurulan Çankırı Dernekler Konfederasyonu'nun kurucu federasyonları arasında yer almıştı.

Çankırı Dernekler Konfederasyonu'nun kuruluş süreci ve sonrasında işlevsellik yönünde alınan bazı kararlar diğer ilçe federasyonlarının tepkisine neden olmuş ve bazı fikir ayrılıkları oluşmuştu.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin getirmiş olduğu siyasi havanın da özellikle Ankara'da bazı dernekler ve federasyonlar arasında gerginlik ve anlaşmazlıklara sebep olması ile birlikte Orta Dernekler Federasyonu tarafından bu durumlara atıfta bulunularak bir açıklama yayınlandı.

Teşekkür ile başlayan, sonrasında meydan okuyan bir dil kullanılan açıklamanın sonunda ise birliktelik çağrısı yapıldı. 

Orta Dernekler Federasyonu tarafından yapılan manifesto gibi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Değerli Ortalılar

İlçe merkezi, belde, köyleri ve ülkemizin farklı illerinde ikamet eden hemşerilerimizin bir araya gelerek dayanışma içerisinde kurulmuş olan Orta Dernekler Federasyonu;

İlçemizin gelişiminden eğitimine, sağlığından enerjine, tarımından ulaşımına, turizminden ekonomisine toplumsal yaşamının yani sıra kültürüne önemli katkılar sunmuştur.

Güzel hizmetlerimiz, hemşirelerimizin diyaloglarının güçlenmesine katkı sağladığı aşikardır. Hizmetleri insanımızın gönlünde övgüye mazhar olmuştur.

Memleketimizin yarınlarının daha da güzel ve güçlenmesi amacıyla tek vücut olarak Federasyonumuzu goren ve güçlenmesi için her türlü desteği veren insanımıza teşekkür ediyoruz.

Kendi şahsi ikballeri, ihtirasları icin bu başarıya, birlikteliğe fitne karıştırmaya gayret edenler bilsinler ki; Halkımız nezdinde hiçbir itibarlari olmadığı gibi halkımız tarafından da prim verilmemektedir.

Kendi oluşturdukları bataklıkta çırpındıkça batacaklardır.

Her şeye rağmen dost elimizi uzatıyor daha önce defalarca yapmış olduğumuz davetimizi tekrarlıyor ve hiçbir önyargı olmadan herkesi bu kutlu çatı altında birleşmeye, şemsiyemiz gölgesinde nefes almaya davet ediyoruz.

Çankırı'nın yetiştirdiği sanatçı Neşe Dilekçioğlu Başkan Esen'i ziyaret etti Çankırı'nın yetiştirdiği sanatçı Neşe Dilekçioğlu Başkan Esen'i ziyaret etti

Selam ve muhabbetle.

Orta Dernekler Federasyonu

Kaynak: Orta Dernekler Federasyonu