2021 yılından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu'nda yer alan ve Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan MHP Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin yeni A takımında yer alamadı.

CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Müdürü Levent Bayraktar’ın cenaze namazı kılındı CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Müdürü Levent Bayraktar’ın cenaze namazı kılındı

2018 Genel Seçimleri'nde MHP'nin Çankırı 2. sıra milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Dr. Pelin Yılık,2021 yılında Parti Merkez Yönetim Kurulunda yer almış ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

2023 Genel Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı Milletvekili seçilen Dr. Pelin Yılık, MHP'nin Çankırı'da yükselen başarısında pay sahibi olmuştu.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde de 2019 yılından bu yana Çankırı Belediye Başkanı olarak görev yapan MHP'li İsmail Hakkı Esen'in, AK Parti adayı Hüseyin Filiz karşısında büyük bir fark ile seçimi kazanmasıyla tescillenen MHP Çankırı'nın başarısı, bununla da kalmayıp ilçelerde de mevcut belediye başkanlıklarını korurken çok sayıda yeni ilçede de seçimin galibi olmuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart Yerel Seçimleri'nde özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirler olmak üzere büyük kan kaybedip, başarısız sonuçlar alırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık, MHP Çankırı İl ve İlçe Teşkilatları ve MHP'li Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in Çankırı'yı adeta MHP'nin kalesi haline getiren başarılı performansları MHP Genel Merkezi'nde takdir edilmesi gerekirken, MHP Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık'ın, Genel Başkan Yardımcılığı görevine son verildi.

MHP Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık, geçtiğimiz hafta medyaya yansıyan ORC'nin kamouyu araştırmasında yerel seçimlerin en başarılı milletvekili seçilmişti. 

MHP Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık'a MHP'nin 15 kişilik Başkanlık Divanı'nda yer verilmezken, bu göreve TBMM 25. ve 26. dönem MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul getirildi.

Bu karar MHP'nin Çankırı'da elde etmiş olduğu başarının ve yükselen oy potansiyelinin ödüllendirilmek yerine cezalandırılması olarak yorumlandı. 

Mhp A Takimi

MHP Yeni Başkanlık Divanı’ndaki isimler ise şöyle:

Edip Semih Yalçın - Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Feti Yıldız - Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Mustafa Kalaycı - Siyasi İşler, Parlamento ve Yürütme ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İsmail Faruk Aksu - Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İsmail Özdemir - Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Mevlüt Karakaya - Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İlyas Topsakal - Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İzzet Ulvi Yönter - Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Sadir Durmaz - Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Ahmet Selim Yurdakul - Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Yaşar Yıldırım - Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Zuhal Topçu - Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İsmet Büyükataman - Genel Sekreter
Vahit Kayırıcı - Genel Sekreter Yardımcısı
Tamer Osmanağaoğlu - Genel Sekreter Yardımcısı

Muhabir: Furkan Ercan