Çankırı Orta Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü anlamlı bir şekilde kutladı. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen etkinliklerin yanı sıra, Orta ilçesinde de özel bir program düzenlendi. Etkinlikler, 15 Temmuz’un Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekmeyi ve milli birlik duygusunu pekiştirmeyi amaçladı.

İlçedeki çeşitli STK'ların ve okulların destek verdiği anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde, şehitler için dualar okundu ve demokrasi nöbeti tutuldu. Ayrıca, çocuklar için düzenlenen özel etkinlikler ve yarışmalar, günün anlamına uygun olarak milli duyguları pekiştirdi.

Etkinliklerin finali ise akşam saatlerinde gerçekleştirilen Ali Kınık konseri ile yapıldı. Belediye Başkanı, etkinliklere katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, Orta ilçesinin her zaman demokrasiye ve milli birlikteliğe olan bağlılığını sürdüreceğini belirtti.

İstanbul’dan Gelen Sanayiciler Orta OSB’de Yatırım Fırsatlarını İnceledi! İstanbul’dan Gelen Sanayiciler Orta OSB’de Yatırım Fırsatlarını İnceledi!

Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, “Sayın Kaymakamım, belediye başkanlarım siyasi parti temsilcilerim kurum amirlerim ve Birbirinden Kıymetli Hemşerilerim, Bildiğiniz gibi Türkün tarihi kahramanlıklarla doludur. Rabbim hiçbir millete nasip etmediği kahramanlıkları bize nasip etmiştir. Son kahramanlık destanımızı da bundan 8 sene önce, Boğaz Köprüsünün tutulduğunda, hain darbe girişiminin bildirisi okunduğunda bu asil millet yine kanla yazmıştır.  O gece, camilerden yükselen Selaların eşliğinde, milyonlarca insan, hainlerin millete karşı kullandıkları tanklara, jetlere karşı kendisini, ülkemizin bekası için siper etmiştir. 15 Temmuz 2016’da, geçmişe gömüldüğü zannedilen Türkün kahramanlık ruhu yeniden uyanmıştır. 251 kahraman o gece ülkemiz için milletimiz için demokrasimiz için şehit oldu. Yaşlısı genci, her siyasi görüşten toplumun her kesiminden insan  bu hain darbe girişimine  “dur” dedi.  8. Sene-i devriyesinde 15 Temmuz hain Darbe Girişimine karşı duran asil Türk Milletini kutluyor, bir daha ülkemizin başına böyle bir felaket gelmemesi için dua ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Çankırı Orta Belediyesi'nin düzenlediği bu anlamlı program, 15 Temmuz'un önemini hatırlatırken, halkın milli duygularını canlı tutmayı ve demokrasiye olan bağlılıklarını pekiştirmeyi amaçladı.

Kaynak: Berkay Tozlu