Çankırı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince, Çankırı Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni  2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında tercih ederek kayıt yaptıran öğrencilere, Eylül-Haziran ayları arasında başarı bursu verilecektir.

  • %0-1'lik dilimde yerleşen öğrencilere aylık 5000 TL
  • %1-5'lik dilimde yerleşen öğrencilere aylık 1000 TL
  • %5-20'lik dilimde yerleşen öğrencilere aylık 500 TL başarı bursu verilecektir.

Çankırı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mustafa Uyanık yaptığı açıklamada, “Derneğimizin kuruluş amacı ve tüzüğünde yer aldığı üzere; İmam Hatip Okulları öğrencileri, mezun ve mensuplarına yönelik olarak hizmet etmektir. Derneğimiz 2008 yılında kurulduğu günden beri İmam Hatipler de okuyan öğrencilerimize hizmet etmekte ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermektedir.  2024-2025 eğitim öğretim yılında yönetim kurulumuzca alınan karar gereği ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yanında okulumuzu tercih etmeyi teşvik noktasında başarılı öğrencilerimizi de ödüllendirmek için yönetim kurulumuzca şartları taşıyan ve Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih ederek yerleşen öğrencilerimize burs verme kararı aldık” dedi.

Mustafa Uyanık, “Derneğimizin misyonu; Türkiye’nin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin kültürel, sanatsal, bilimsel, sosyal ve sportif alanlardaki eğitimine katkıda bulunmak; özgüvenlerini geliştirmek, uluslararası platformlarda söz sahibi olmalarını sağlamaktır.

Derneğimizin vizyonu; Medeniyetimizden aldığımız ilham ile çağın ötesinde bir ufka sahip; dünya üzerindeki haksızlık ve adaletsizlik karşısında susmayan, gelenekten aldığı güçle geleceğe yürüyen önderler yetiştirmektir. Derneğimizin misyonu ve vizyonu doğrultusunda, iyi bir eğitim herkesin hakkı, bu nedenle İmam Hatip Okullarında verilecek nitelikli eğitimin öncüsü ve her zaman destekçisiyiz. Dernek olarak gelişen ve değişen dünyada önemli bir rol oynayan, kültür, sanat,  teknoloji, bilim ve spor alanında faaliyetler düzenliyoruz.

Gelenekten geleceğe şiarıyla İmam Hatipleri her platformda temsil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim ve Güvenli Ortam Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim ve Güvenli Ortam

Kaynak: Berkay Tozlu