Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nin 42. döneminde toplam 692 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreni, 2023-2024 akademik yılı için Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, fakültenin köklü geçmişine vurgu yaparak, 1961 yılında temelleri atılan ve 1982 yılından beri eğitim veren fakülteleri olarak 16 farklı programda 42. dönem mezunlarını gururla yetiştirdiklerini belirtti. Çalışıcı, mezun öğrencilere eğitimci olarak önlerindeki sorumlulukları bilinçle yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Baran Çelik ise öğrenciler adına konuşma yaparak, uzun bir eğitim sürecinin ardından meslek sahibi olduklarını ve öğretmenlik onurunu her zaman koruyacaklarını vurguladı.

Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin verilmesinin ardından, diğer öğrenciler de başarı belgelerini aldı. Mezunlar, öğretmenlik yemini ederek kep atma geleneklerini yaşattılar.

Törene Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri de katıldı.

Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı