Son dönemde önemli bir atama gerçekleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığına, bakanlığın tecrübeli ismi TOKİ Başkanı Ömer Bulut getirildi. Bu atama kararının ardından Ömer Bulut merak konusu oldu. Bu yazıda "Ömer Bulut kimdir?", "Atama Kararı Resmi Gazete'de" sorularının cevaplarına ulaşabileceksiniz.

Ömer Bulut kimdir?

Ömer Bulut, 1994 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından hızla kariyeri yolculuğuna başlayan Bulut, 1995 - 2001 yılları arasında İller Bankası'nın Erzurum ve Ankara Müdürlüklerinde mühendis olarak görev almıştır. Bu süreçte kazandığı deneyimlerle mühendislik alanında kendisini kanıtlamayı ve başarılı projelere imza atmayı başarmıştır.

Ömer Bulut

2005 - 2006 yılları arasında Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) uzman olarak görev alan Bulut, konut projelerinin planlanması ve hayata geçirilmesinde önemli rol oynamıştır. 2006 - 2011 yılları arasında TOKİ Daire Başkanlığı görevini yürütmüş ve büyük çaplı projelerin yönetiminde etkili bir performans sergilemiştir. Temmuz 2011 - Aralık 2018 tarihleri arasında TOKİ Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, bu süreçte birçok önemli projeyi başarıyla tamamlamıştır. 2018 yılında, TOKİ Başkanlığı görevini vekâleten yürütmeye başlamış ve 31 Mart 2019 tarihinde asaleten atanmıştır. Ayrıca Bulut, evli ve iki çocuk babasıdır.

Can Ateş kimdir? Sevgilisi kim? Can Ateş kimdir? Sevgilisi kim?

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut

Ömer Bulut’un deneyimleri ve başarıları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığına atanmasını sağlamıştır. Ayrıca, mühendislik ve yönetim alanındaki bilgilerini genç nesillere aktarmak için çeşitli platformlarda konuşmalar yapmaktadır. 

Ömer Bulut Kimdir

Atama Kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son atama kararnamesi ile Ömer Bulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığına atanmıştır. Atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak kesinleşmiştir. Bu görevde, bakanlık politikalarının uygulanmasına ve çevre, şehircilik ile iklim değişikliği konularındaki stratejilerin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi