Yeşilçam'ın unutulmayan efsane ismi Nuri Alço, 26 Nisan 1951 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Alço'nun baba tarafı Pomak asıllı Bulgaristan göçmenidir. Dedesinin ise meşhur Kırkpınar pehlivanı Kel Aliço olduğu bilinmektedir. 

Adalet İlkokulu, Devrim Ortaokulu ve Atatürk Lisesi'nden mezun olan Nuri Alço, eğitim hayatı boyunca liselerarası spor müsabakalarında dereceler aldı. Liseyi bitirdikten hemen sonra ise askere gitti.

Can Ateş kimdir? Sevgilisi kim? Can Ateş kimdir? Sevgilisi kim?

833Ad147 9C81 4099 855A 97A71C8609E5Askerliğin ardından Eskişehir'de bulunan Altay spor Kulübü'nde ve Ordu Millî Takımında profesyonel olarak voleybol oynadı. Ardından kısa bir süre bankacılık ve Pfizer adlı ilaç şirketinin ilaç mümessilliği ile şirket temsilciliğini yaptı. 

Çevresinin yönlendirmesi üzerine 26 yaşında mankenlik yapmaya başlayan Nuri Alço, 1974 yılında Yeşilçam'a geçti. Yeşilçam'da genellikle tecavüzcü ve kötü adam rollerini oynayan Alço, günümüzde de sinema kariyerine devam etmektedir.

Nuri Alço kaç yaşında, nereli?

Yılların eskitemediği Yeşilçam Sineması'nın efsane ismi Nuri Alço, şu an 73 yaşındadır. Baba tarafı Pomak asıllı Bulgaristan göçmeni olan Alço, Eskişehir'de doğmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi