Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli başarılarıyla dikkat çeken Tuğgeneral Numan Kıral merak konusu oldu. Bu yazıda "Numan Kıral kimdir?", "Numan Kıral aslen nereli?" ve "Numan Kıral kaç yaşında?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Numan Kıral kimdir?

Numan Kıral, 1 Ocak 1973 tarihinde Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Erenler Köyü'nde doğmuştur. Eğitim hayatına Erenler Köyü İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Rize Lisesi'nde başlamış, ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maliye Bölümü'nden mezun olmuştur.

1998 yılında Asteğmen rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) adım atan Numan Kıral, Bolu, Kıbrıs, Bingöl, Ankara ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Gösterdiği üstün başarı ve azimle hızla terfi eden Kıral, 30 Ağustos 2024 itibarıyla Tuğgeneral rütbesine terfi ederek yedek subaylıktan Tuğgeneralliğe yükselen ilk Türk subayı olarak tarihe geçmiştir.

Numan Kıral Kimdir

Numan Kıral, evli ve iki çocuk babasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde elde ettiği bu prestijli terfi, ailesi ve hemşehrileri için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Ayrıca, Kıral’ın kardeşi Albay Faruk Kıral da TSK'da görev yapmış ve Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Şube Başkanlığı'ndan emekli olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Tuğgeneral rütbesine terfi eden 47 albaydan biri olan Numan Kıral’ın başarısı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli bir başarı öyküsü olarak dikkat çekmektedir.

Numan Kıral aslen nereli?

Tuğgeneral Numan Kıral, aslen Rizeli'dir.

Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü? Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü?

Numan Kıral kaç yaşında?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli başarılarıyla dikkat çeken Numan Kıral 1 Ocak 1973 tarihinde dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi