İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, son günlerde merak konusu oldu. Bu yazıda "Nimet Özdemir kimdir?", "Nimet Özdemir nereli?", "Nimet Özdemir'in eşi kim?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Nimet Özdemir kimdir?

Nimet Özdemir, 1970 yılında Kayseri'ye bağlı Develi ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra Siyaset Bilimi alanında Conley Üniversitesi'nden lisans derecesi aldı.

İnşaat sektöründe 2008 yılında kurucu ortak olarak faaliyet gösteren bir şirkete katıldı. 2015 yılında ise kule vinç kiralama sektöründe iki şirket daha kurarak iş dünyasındaki varlığını güçlendirdi. Bu şirketler kısa sürede sektörün önde gelen firmaları arasında yer aldı. Ayrıca 2020 yılında kurduğu inşaat malzemeleri şirketi ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürmektedir.

Nimet Özdemir Kim

Siyasi kariyerine 2017 yılında İYİ Parti çatısı altında başlayan Özdemir; İstanbul il ve ilçe delegeliği, Ümraniye İlçe yöneticiliği görevlerinin yanı sıra, İstanbul Toplumsal Politikalar Başkanlığı Şehit Gazi Komisyon Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca İYİ Parti Genel Merkezi'nde Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlığı, Hayvan Hakları, STK ve derneklerden sorumlu başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Özdemir ayrıca İYİ Parti platform yöneticisi ve gönüllüsüdür.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul Milletvekili olarak seçilen Nimet Özdemir, siyasi çalışmalarına parlamentoda devam etmektedir.

Cem Söküt kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor? Cem Söküt kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Nimet Özdemir

Nimet Özdemir nereli?

Nimet Özdemir'in aslen nereli olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmuyor fakat Kayseri'de dünyaya geldiğinden aslen de Kayserili olduğu düşünülmektedir.

Nimet Özdemir'in eşi kim?

Nimet Özdemir'in eşi hakkında kamuoyuyla paylaşılmış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi