İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı olarak atanan Metin Alper, son günlerde merak konusu oldu. Bu yazıda "Metin Alper kimdir?", "Metin Alper nereli?", "Metin Alper kaç yaşında?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Metin Alper kimdir?

Metin Alper, 1970 yılında Konya'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Aksaray'da Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Polis Koleji'ne başlamıştır. Polis Akademisi'nde eğitimine devam ederek 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak mezun olmuş ve Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başlamıştır.

Metin Alper Kim

Metin Alper'in kariyeri

1995 yılında Tuzla Piyade Okulu'nda 243. dönem Yedek Subay olarak askerlik hizmetine başlamış ve 1996 yılında Teğmen rütbesi ile Van Özalp 2. Jandarma Sınır Taburundan terhis olmuştur. Ardından 1996-1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü görevinde bulunmuş, 1998 yılında Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne atanarak Osmaniye'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını geçerek Türkiye Cumhuriyeti'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde Ataşe olarak görev yapmıştır ve 2002 yılına kadar bu görevine devam etmiştir. Daha sonra Osmaniye'de Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdür Vekili, Personel Şube Müdür Vekili, Asayiş Şube Müdürü ve Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Raşit Emir Süer kimdir? Hangi partiden, evli mi? Raşit Emir Süer kimdir? Hangi partiden, evli mi?

2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atanmış, 2010 yılında Birleşmiş Milletler'e bağlı Doğu Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında görev almıştır. 2013 yılında Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO- ISAF misyonunda NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford'un Polis Danışmanlığı görevini üstlenmiş, ardından 2013 yılı Aralık ayında İstanbul'da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

2016 yılında Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrinde NATO Kararlı Destek Misyonunda Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yapmış, ve aynı yıl İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Adıyaman İl Emniyet Müdürü olarak atanarak 2016 yılı Ekim ayında Adıyaman'da göreve başlamıştır. 2019 yılında ise Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

7 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla, 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı, ve bu atamalar arasında Metin Alper de bulunmaktaydı. 24 Temmuz 2024 tarihinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı olarak atandı. Metin Alper, Rusça ve İngilizce dillerini iyi derecede bilmektedir.

Metin Alper

Metin Alper nereli?

Emniyet Müdürü Metin Alper'in aslen nereli olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmasa da, Konya'da dünyaya geldiğinden aslen Konyalı olduğu düşünülmektedir.

Metin Alper kaç yaşında?

Metin Alper, 1970 yılında dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Metin Alper evli mi?

Metin Alper, eşi Kezban Alper ile evlidir ve Saniye Şeyma, Ahmet Bahadır ve Zeynep Zülal isimli üç çocuğunun babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi