Güzel oyuncu Neslihan Atagül'ün Beyaz Rus annesi merak uyandırdı. Bu yazıda Neslihan Atagül ve annesi ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Neslihan Atagül annesi kim?

Güzel oyuncu Nstlihan Atagül'ün annesi Perihan Çıtlak'tır. Perihan Çıtlak'ın Beyaz Rus olması, ilk duyulduğunda Atagül'ün hayranlarını son derece şaşırtmıştı.

Neslihan Atagül kimdir?

Neslihan Atagül, 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Reklam filmi oyunculuğuna 2005 yılında adım atan Atagül, 2006-2010 yılları arasında "Deniz" karakteriyle Yaprak Dökümü dizisinde yer aldı. Aynı dönemde İlk Aşk adlı uzun metrajlı filmde rol aldı ve bu performansıyla Altın Koza Film Festivali'nde Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim gören Atagül, 2011-2013 yılları arasında Hayat Devam Ediyor adlı televizyon dizisinde "Şirin Bakırcı" karakterini canlandırdı.

Neslihan Atagül

Neslihan Atagül kariyeri

Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği 2012 yapımı Araf filminde Özcan Deniz ile başrolü paylaşan Neslihan Atagül, "Zehra" karakteriyle o dönemde son derece dikkat çekti ve bu rolüyle çok sayıda ödül kazandı. Filmdeki performansıyla 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne, Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne, Altın Koza Film Festivali'nde Türkân Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'ne, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Genç Cadı Ödülü'ne, Moskova 2Morrow Film Festivali'nde Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu Ödülü'ne ve Hindistan'daki Pune Festivali'nde En İyi Performans Ödülü'ne layık görüldü.

Yılmaz Tunç kimdir? Nereli? Yılmaz Tunç kimdir? Nereli?

Neslihan Atagül, 2013-2014 yılları arasında Peyami Safa'nın romanından uyarlanan Fatih Harbiye dizisinde, 2015-2017 yılları arasında ise Kara Sevda dizisinde rol aldı. Aralık 2019'da Star TV'de yayımlanan Sefirin Kızı dizisinde "Nare" karakterini canlandırdı ve bu rolüyle İzmir Artemis Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Ödülü'nü, Uluslararası Arap Festivali'nde (DIAFA) Yılın En İyi Uluslararası Kadın Oyuncusu Ödülü'nü kazandı.

2020 yılında Hadsiz adlı çevrimiçi aylık dergiyi çıkarmaya başlayan Atagül, 2022-2023 yıllarında Gecenin Ucunda adlı dizide yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi