TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba son günlerin merak konusu haline geldi. Bu yazıda "Nesim İba kimdir?", "Nesim İba nereli?", "Nesim İba kaç yaşında?", "Nesim İba'nın eşi kimdir?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz. 

Nesim İba kimdir?

Nesim İba, 1973 yılında Iğdır'ın Aralık ilçesinde dünyaya geldi ve 38 yıldır Edirne'de yaşıyor. İba, otuz yıla yakın iş tecrübesiyle eşi Belgin İba ile birlikte çeşitli sektörlerde başarılı yatırımlar yapmış bir iş adamıdır. İba, eğitim ve turizm alanlarındaki çalışmalarıyla ünlü ve bu alanlarda büyük etki yaratmayı başarıyor.

Ted Koleji

Eğitime verdiği önemle tanınan İba ailesi, Edirne'de bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurtları inşa etmiştir. Bu yurtlar şehirde eğitimlerine devam eden öğrencilere mükemmel hizmetler sunmaktadır. Ayrıca 2023 yılında faaliyete geçen Aliba Otel, Edirne'de lüks konaklama hizmeti sunarak turizm sektörüne katkı sağlamaktadır.

2017 yılında Türk Eğitim Derneği (TED) ile yapılan anlaşma kapsamında Edirne'nin 38'inci koleji olacak Ted Edirne Koleji'nin inşaatına başlandı. Temel atma töreni 20 Nisan 2018'de yapılan bu okul, 15 ayda inşaatını tamamlayarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitime başladı.

Şu anda, başta Edirne olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde eğitim, turizm ve inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Nesim İba, aynı zamanda iki çocuk babasıdır. 700 çalışanı ile geniş bir ekibi yöneten İba, iş dünyasında edindiği tecrübeleriyle sektörel başarılara imza atmaya devam etmektedir.

Nesim İba Kim

Merve Özbey'in eşi Kenan Koçak kimdir? Kaç yaşında, nereli? Merve Özbey'in eşi Kenan Koçak kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Nesim İba nereli?

Nesim İba, 1973 yılında Iğdır'ın Aralık ilçesinde doğmuştur ve aslen Iğdırlıdır.

Nesim İba kaç yaşında?

Nesim İba, 1973 yılında dünyaya gelmiştir ve 2024 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Nesim İba Kimdir

Nesim İba'nın eşi kimdir? 

Nasim İba, Belgin İba ile evlidir. Belgin İba, 1975 yılında Edirne'de doğdu. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümünden mezun olduktan sonra, 4 yıl öğretmenlik yaptı. Eğitim alanındaki yatırımlarının işletmesini sürdüren İba, 2009-2014 yıllarında AK Parti Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlendi ve 2020-2024 döneminde AK Parti Edirne İl Başkanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk annesi olan Belgin İba, aktif siyasi ve sosyal yaşamıyla tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi