Gazeteci Merdan Yanardağ'ın eşi Nermin Sağtekin, 1962 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde ilk, orta, lise eğitimini tamamlayan Sağtekin, 1984 yılında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 

Kariyeri boyunca Eskişehir Erden Şekerleme A.Ş., Çelebi Turizm Ltd Şti., Faurecia Polifleks Otomotiv San.ve Tic.AŞ ve Rhone Poulenc Tarım İlaçları Ltd Şti şirketlerinde; raporlama, bütçe, muhasebe ve finans departmanlarında yönetici olarak görev aldı. 

Emekliliğinin ardından Omurilik Felçlileri Derneği’nin yönetim kurulunda yer alan Sağtekin, çok sayıda sosyal sorumluluk projesine katkıda bulundu. Bir erkek çocuğu annesi olan Sağtekin, Gazeteci Merdan Yanardağ ile evlidir.

Whatsapp Image 2024 06 12 At 14.23.18

Mustafa Göksu kimdir? Ne iş yapıyor? Katar Büyükelçisi kimdir? Mustafa Göksu kimdir? Ne iş yapıyor? Katar Büyükelçisi kimdir?

Merdan Yanardağ kimdir?

Merdan Yanardağ, 1959 yılında Sivas Divriği'de dünyaya gelmiştir. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamlayan Yanardağ, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” alanında yüksek lisans yapan Yanardağ, doktorasını da Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde sosyoloji alanında yaptı.

Yanardağ, gazetecilik hayatına 1985 yılında Günaydın Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Buradan sonra sırasıyla Sabah, Hürriyet, Güneş, Gündem, Aydınlık isimli gazetelerde farklı alanlarda görev aldı. 

2017 yılından beri Ünlü Gazeteci Merdan Yanardağ,  Tele1'de yayınlanan 18 Dakika adlı programda Emre Kongar ile birlikte ekranlarda görünmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi