Kızılırmak Kaymakamlığı, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak yatağında dün çıkan yangının sonuçlarını açıkladı. Yangın, 8 saatlik bir müdahale sonucunda kontrol altına alınmış ve 700 dönüm arazide zarar meydana gelmiştir. Açıklamada, yangın sırasında herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı belirti.

Çankırı'nın Rengârenk Doğa Mucizesi: Kızılırmak Tepeleri Şaşırtıyor! Çankırı'nın Rengârenk Doğa Mucizesi: Kızılırmak Tepeleri Şaşırtıyor!

Kızılırmak Kaymakamlığından yaılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Valimiz Mustafa Fırat Taşolar, olay yerindeki ekiplerimizi ziyaret ederek durum hakkında bilgi almıştır. Son zamanlarda artan yangın vakaları endişe vericidir. İlçemizin doğal alanlarının tahrip edilmesi kabul edilemez. İlçemizin geleceği için önem arz eden doğal alanlarımıza zarar veren kişilerin gereken cezayı alması için kararlılıkla mücadele edeceğimizi Kızılırmaklı hemşerilerimizin bilmesini isteriz. Olay sırasında yardım için destek veren Yapraklı Kaymakamlığı, Sungurlu Belediyesi, İskilip Belediyesi, Eldivan Belediyesi, AFAD ve Tarım Orman İl Müdürlüğü ekiplerine üstün çabaları için teşekkür ederiz."

700 Dönüm Araziyi Kül Etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı