Kızılırmak'ta korkutan olay: 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü! Kızılırmak'ta korkutan olay: 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü!

ÖZEL HABER/Çankırı Merkez’e bağlı Şarklı (Çatalelma) köyünde ekimi yapılan çeltikler, 159 günlük bekleyişin ardından hasat edilmeye hazır hale geldi. Çiftçiler, yoğun emek ve zorlu mesailer sonrası ekimlerini tamamlayarak, bereketli bir sezon beklentisiyle hasat için gün saymaya başladılar.

Pirincin yerli üretimde önemli bir yeri olan Kızılırmak pirinçleri, halk arasında en fazla tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Bu yıl da Şarklı köyünde çeltik ekiminde özenle çalışıldı. Ekim sürecinin ardından ilaçlama, gübreleme ve su seviyesinin kontrolü büyük bir titizlikle sürdürüldü. Özellikle su seviyesinin yeterli düzeyde tutulması, böceklenme gibi olumsuzlukların önüne geçmek açısından çiftçilerin sürekli dikkat ettiği önemli bir faktör oldu.

Zorlu geçen bu sürecin sonunda çiftçiler, ekim alanlarındaki suyun kesilmesiyle birlikte pirinçlerini toplamaya başlayacak. Çeltiklerin olgunlaşmasıyla birlikte hasat vakti geldi ve üreticiler bereketli bir hasat sezonu umuduyla biçime hazırlanıyor.

HABER: Burak Kaya


Kızılırmak Pirinci İçin Umutlu Bekleyiş Sona Eriyor Hasat Zamanı Geldi2

Kızılırmak Pirinci İçin Umutlu Bekleyiş Sona Eriyor Hasat Zamanı Geldi1

Kızılırmak Pirinci İçin Umutlu Bekleyiş

Kaynak: Burak Kaya