Türk gangster Necdet Elmas merak konusu oldu. Bu yazıda hayatı sinema filmlerine konu edilen Necdet Elmas ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Necdet Elmas kimdir?

Necdet Elmas 9 Ocak 1935 tarihinde yoksul bir ailede dünyaya gelen ve genç yaşta İstanbul'a yerleşen bir Türk gangsteridir. 1960'lı yıllarda Türkiye'nin ilk banka soyguncusu olarak tanınmış olan Elmas, suç dünyasına atılmadan önce İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni yarıda bırakmış ve ailesinin yaşadığı zorluklar sonucunda suç işleme yoluna gitmiştir.

Kariyerine, Chevrolet marka arabaları çalarak başlamış ve bu suçlardan dolayı 11 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Cezaevinden firar ettikten sonra, 1961 yılında Çemberlitaş'taki Buğday Bankası ve Kazlıçeşme İş Bankası'nı soyarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Soygunlarda kullandığı son model arabalar ve şık giyimi ile halk arasında büyük bir ilgi uyandırmıştır. 

Elmas, basına “The Gangbuster of Istanbul” olarak mektuplar göndermiş, polisleri eleştirmiş ve yeni soygun planları açıklamıştır. Yüksek profilli kaçışları ve zekâsıyla tanınan Elmas, büyük bir operasyon sonucunda Darıca'daki evinde yakalanmıştır. Yakalanmasının ardından, mahkemede yazdığı etkileyici savunma metniyle dikkat çekmiştir.

Necdet Elmas Kimdir

Hapiste arabuluculuk, restorasyon ve çeşitli işlerde çalışarak iyi bir mahkûm olarak tanınan Elmas, 1974'te çıkan afla serbest kalmıştır. Serbest kaldıktan sonra Beşiktaş Belediyesi tarafından kendisine tahsis edilen büfede çalışmış ve memleketi Konya'ya dönerek sakin bir hayat sürmüştür. 15 Ocak 2017'de Antalya'da vefat etmiştir.

Necdet Elmas yaşıyor mu?

Necdet Elmas, 15 Ocak 2017 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Necdet Elmas ne iş yapıyor?

Necdet Elmas, Türk gangster olarak tanınan bir figürdü. 1960'lı yıllarda banka soygunları ile gündeme gelmiş ve Türkiye'nin ilk gangsterlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Genç yaşta suç dünyasına adım atan Elmas, birkaç kez hapis cezası aldıktan sonra cezaevinde büyük bir dönüşüm geçirmiştir.

Çiğdem Kayalı kimdir? Ne iş yapıyor, boşandı mı? Çiğdem Kayalı kimdir? Ne iş yapıyor, boşandı mı?

Necdet Elmas Kimdir Yaşıyor Mu

Suç kariyerinin ardından, hapiste bulunduğu süre boyunca Risale-i Nur kitapları okuyarak İslami bir hayat tarzı benimsemiştir. Cezaevinden çıktıktan sonra, Beşiktaş Belediyesi tarafından kendisine tahsis edilen bir büfede işletmecilik yapmış ve kazancını hayır işlerinde kullanmıştır. Daha sonra doğduğu Konya'ya geri dönmüş ve oradan Ereğli'ye, ardından Antalya'ya taşınmıştır.

Elmas, hayatının son yıllarında hayır işlerine odaklanmış ve çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunmuştur. 15 Ocak 2017'de Antalya'da vefat etmiştir.

Necdet Elmas'ın hayatı film oluyor!

Yazar ve müzisyen Sina Koloğlu, Ay Yapım’ın Türkiye'nin ilk banka soyguncusu Necdet Elmas'ın hayatını konu alan bir dizi projesi üzerinde çalıştığını duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi