Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2024’ü Nazım Hikmet Yılı olarak ilan etmesi dolayısıyla düzenlenen 62. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında, şairin unutulmaz eseri “Bedreddin Oratoryosu” İznik Antik Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluştu. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda ve BKSTV'nin Atış Grup sponsorluğunda gerçekleştirilen festival, vatan şairi Nazım Hikmet’in “Şeyh Bedreddin Destanı”ndan uyarlanan bu önemli eserini sundu. Etkinlikte Geniş Merdiven Orkestrası tarafından sahnelenen “Bedreddin Oratoryosu” büyük ilgi gördü ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Oratoryo, Hikmet’in “Şeyh Bedreddin Destanı”nın ilk bölümünden uyarlanan “Sedirde” şarkısıyla başladı. Ardından, İznik Gölü etrafındaki halkın yoksulluğunu tasvir eden bölümler ve Şeyh Bedreddin’in Teshil isimli eserinin yazımı anlatıldı. Geniş Merdiven Orkestrası, müzik, şarkı, dans, tiyatro ve projeksiyon gibi çeşitli anlatım ögelerini harmanlayarak etkileyici bir sahne performansı sundu.

Oratoryo, bugüne kadar İzmir, Seferihisar, Yalova, Karaburun ve Efes-Selçuk’ta sahnelenmişti ve bu yıl Bursa Festivali kapsamında İznik’te son olarak izleyiciyle buluştu. Eserlerin 15’i, 2009-2023 yılları arasında Murat Mengirkaon ve Barış Yıldırım tarafından bestelendi.

Mehmet Nuri Ersoy’dan Çankırı Paylaşımı: “Çankırı’yı Daha İyiye Taşıyacağız” Mehmet Nuri Ersoy’dan Çankırı Paylaşımı: “Çankırı’yı Daha İyiye Taşıyacağız”

Etkinliğin sonunda Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, sanatçılar Murat Mengirkaon ve Barış Yıldırım’a teşekkür ederek festival plaketini sundu. Pala, Nazım Hikmet’i andıkları bu anlamlı etkinliği düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BKSTV yönetimine teşekkür ederek, gelecekte de benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı