Donald Trump, Michigan eyaletindeki kampanya mitinginde bazı Müslüman toplulukların liderlerinden destek aldı. Mitingde yer alan İmam Belal Alzuhairi, "Başkan Trump'ın yanındayız çünkü o savaş değil barış vaat ediyor" dedi.

Erzurum'da sağlık çalışanları Gazze için sessiz yürüyüşe devam etti Erzurum'da sağlık çalışanları Gazze için sessiz yürüyüşe devam etti

ABD'de devam eden seçim kampanyalarında Demokratların adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı Trump, farklı topluluklardan oy almak için sıkı bir rekabet içinde. 

Trump, Michigan'daki mitinginde Müslüman liderlerle bir araya gelirken, bu liderler ve imamlar Trump’a desteklerini açıkladı. İmam Alzuhairi, "Biz Müslümanlar olarak Trump'ı destekliyoruz çünkü o Orta Doğu ve Ukrayna'daki savaşı sona erdirme sözü verdi" şeklinde konuştu. Tüm dünyada akan kanın durması gerektiğine dikkat çeken Alzuhairi, "Bence Trump bunu başarabilir. Allah’ın, onun hayatını iki kez kurtardığını düşünüyorum; bu da başkalarının hayatını kurtarmak içindi" ifadelerini kullandı.

Alzuhairi, "Herkes için barış ve adalet çerçevesinde ABD'yi yeniden büyük yapmak için Donald Trump'ı destekliyoruz" dedi. Trump ise kalabalığa, "Bu saygın liderlerin desteğini kabul etmekten büyük heyecan duyuyorum" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı