Müslüm Gürses'in hayatı Müslüm filmi ile birlikte sinemalarda gösterime girdiğinden itibaren büyük bir merak uyandırdı. Beyaz perdenin ardından televizyon ekranlarında da yayınlanan Müslüm filmi, Müslüm Gürses'in yaşadığı acıları da ortaya koydu.

Filmdeki sahnelerden birisi de Müslüm Gürses'in annesinin ölmesiydi. Filmdeki sahne ile birlikte Müslüm Gürses'in annesi nasıl öldü sorusu merak edilmeye başlandı. Müslüm Gürses'in annesi ve kardeşi filmde yer aldığı gibi mi öldü yoksa başka şekilde mi?

İşte tüm bu soruların cevabı mahkeme kayıtları ile açıklığa kavuştu.

Müslüm Gürses'in Annesi Nasıl Öldü? Filmdeki Ağlatan Sahnenin Gerçeği Ortaya Çıktı

Müslüm Gürses filminde annesinin öldüğü tartışmalı sahne

Gişe rekorları kıran Müslüm filminde yer alan Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'ın kızı ve eşini öldürdüğü sahnenin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Filmde, Mehmet Akbaş'ın, Adana'da eşi Emine'yi bıçaklayarak ve kundaktaki kızı Ezo'yu duvara vurarak öldürdüğü anlatılıyor. Ancak mahkeme kayıtları, bu dramatik kurgunun gerçeği yansıtmadığını gösteriyor.

Behçet Bakır kimdir? Kaç yaşında? Behçet Bakır kimdir? Kaç yaşında?

Muslum Gursesin Babasi

Olayın Gerçek Yüzü: Mahkeme Kayıtları Ne Diyor?

Mahkeme tutanaklarına göre, 29 Mayıs 1969'da Mehmet Akbaş, Hatay'ın İskenderun ilçesine göç hazırlığı yaparken çocuklarını görmek için eski eşinin evine gitti. Bu sırada yolda karşılaştığı 8 yaşındaki oğlu Ahmet'i yanına almak istedi. Ancak Ahmet annesiyle kalmak istediğini söyleyerek ağlamaya başladı. Emine Demirdöver, oğlunu eve götürmek için dışarı çıktığında Mehmet Akbaş, üzerinde taşıdığı bıçakla Emine'yi çok sayıda bıçak darbesiyle yaraladı. Emine Demirdöver, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Mahkeme Kayıtlarında "Ezo" Yok

Mahkeme kayıtlarında, filmde anlatıldığı gibi kundağındaki kızı Ezo'yu duvara vurarak öldürdüğü yönünde bir bilgi yer almıyor. Kayıtlarda Mehmet Akbaş'ın sadece iki çocuğu olduğu belirtiliyor. Bu da filmin bu kısmının tamamen kurgusal olduğunu gösteriyor.

Muslum Gurses Annesi Olum Sekli

Mehmet Akbaş'ın Savunması ve Tanık İfadeleri

Sanık Mehmet Akbaş mahkemede yaptığı savunmada, oğlunu yanına almak istediğini, oğlunun ise annesiyle kalmak istediğini ve bu sırada Emine Demirdöver'in kendisine saldırdığını iddia etti. Ancak görgü tanıkları, Emine Demirdöver'in sadece oğlunu alıp eve götürmek istediğini ve herhangi bir tartışma yaşanmadığını belirtti.

Ahmet Akbaş da tanık olarak verdiği ifadede, babasının kendisini götürmek istediğini ancak kendisinin bunu istemediğini ve annesinin kendisini alıp götürürken babasının onu bıçakladığını söyledi.

Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'a verilen ceza

Mahkeme heyeti, Mehmet Akbaş'ın iddialarını tanık beyanlarına göre inandırıcı bulmadı ve Akbaş'ı 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Cezası, pişmanlık göstermesi ve mahkemedeki hal ve tavırları nedeniyle 20 yıla indirildi. Böylece Mehmet Akbaş'ın, eski eşi Emine Demirdöver'i oğlunu kendisine vermediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü ve bu suçtan 20 yıl hapis cezası aldığı mahkeme kayıtlarına geçti.

Muslum Filmi Muslum Gursesin Annesi

Müslümün annesi nasıl ölüyor?

Müslüm filmini sinemada veya tv'de izleyenlerin merak ettiği Müslümün annesi nasıl ölüyor sorusunun cevabı haberimizde yer aldığı gibi mahkeme kayıtları ile açığa çıktı.

Müslümün annesini babası sokak ortasında bıçaklayarak öldürmüş.

Kaynak: Haber Merkezi