Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bambus plajının halkın kullanımına açılmasıyla ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Uysal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili kurulunun, yaklaşık 10 gündür tartışmalara neden olan Bambus plajını Muratpaşa Belediyesi’ne tahsis ettiğini açıkladı.

Bambus plajı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında Antalya'yı ziyaret ederken “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği Erenkuş mevkiinde bulunuyor. Kent merkezindeki "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" statüsünde olan plaj, Kasım 2022'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarıldı. İhaleyi yıllık 1 milyon 910 bin lira kira bedeliyle bir özel şirket kazandı. Ancak Muratpaşa Belediyesi, ihalenin iptali için dava açtı ve Ankara 6. İdare Mahkemesi, ihaleyi iptal etti.

Başkan Ümit Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda düzenlenen mavi bayrak töreninde Bambus plajının halka açılacağını duyurmuştu. Belediye, plajda temizlik ve düzenleme çalışmalarına başlamıştı. İptal edilen ihaleyi kazanan şirket, alanın giriş çıkışlarını otomobillerle ve tırlarla kapatmaya çalıştı ancak belediyenin bu çalışmaları durduramadı.

Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu

Son olarak, Antalya 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Bambus plajını Muratpaşa Belediyesi’ne tahsis etti. Başkan Uysal, komisyonun kararını CHP Antalya İl Danışma Kurulu toplantısında açıkladı. Bambus plajının kent hafızasında özel bir yeri olduğunu belirten Başkan Uysal, "Çocukluğumda burada karpuz sattım. 30 yıldır kamusal kullanımın dışındaydı. Şimdi, ilgili kurul halkın kullanımına açılmasına karar verdi" dedi. Başkan Uysal'ın açıklaması salonda alkışlarla karşılandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı