İzzeddin El Kassam Tugayları komutanı Muhammed Deif ve babası merak konusu oldu. Bu yazıda Muhammed Deif ve babasıyla ilgili ulaşılabilir tüm bilgileri bulabileceksiniz.

Muhammed Deif babası kimdir?

Mülteci bir ailenin çocuğu olarak Han Yunus'ta dünyaya gelen Muhammed Deif'in babası ve ailesi hakkında kamuoyuyla paylaşılmış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Muhammed Deif Kimdir

Muhammed Deif kimdir?

1965 yılında, El-Kabibeli'de doğan mülteci bir ailenin çocuğu olarak Han Yunus'ta dünyaya gelen Muhammed Deif, Gazze'deki İslam Üniversitesi'nden 1988 yılında lisans eğitimi alarak mezun oldu. Eğitim sürecinde Müslüman Kardeşler’e katıldıktan sonra, Hamas’ın kuruluşuyla birlikte bu hareketin bir üyesi oldu. 1989 yılında, Ahmet Yasin ile birlikte tutuklanan Deif, Hamas Hareketi'ne üye olduğu gerekçesiyle 16 ay hapse mahkum edildi.

Hapisten çıktıktan sonra İzzettin Kassam Tugayları'nın kurulmasına önemli katkılarda bulunan Deif, ailesini ve kendisini geçindirebilmek için birçok işte çalıştı. Bu işler arasında babasının döşeme mağazasında çalışma, taksi şoförlüğü ve tavuk çiftliği kuruculuğu bulunuyordu.

Muhammed Deif Öldü Mü

Oslo Görüşmeleri'ne ve sonuçlarına karşı çıkarak Gazze'de İsrail kuvvetlerine karşı direniş hareketlerine katıldı. 1996 yılında Yahya Ayyaş’ın suikaste uğramasının ardından İzzettin Kassam Tugayları’nda komutanlık yaptı. Camp David Zirvesi öncesi Amerika ve İsrail’in baskıları nedeniyle Filistin Yönetimi tarafından gözetim altına alındı ve Nisan 2001'e kadar çoğunlukla ev hapsinde kaldı.

Salah Şehade’nin suikaste uğramasının ardından, Temmuz 2002’de Gazze Bölgesi’nde Hamas’ın askeri kanat komutanı oldu. 2005 Ağustos’unda İsrail kuvvetlerinin Gazze'den çekilmesinden sonra uzun yıllar boyunca İsrail’in arananlar listesinde baş sırada yer aldı. Bir dizi suikast girişiminden sağ olarak kurtulan Deif, en son 2020 yılında İsrail'in düzenlediği hava saldırısından da sağ çıkmayı başardı.

Miss Turkey yarışmasında ilk 20'ye giremeyen İpek Kuşçu kimdir? Olayı ne? Miss Turkey yarışmasında ilk 20'ye giremeyen İpek Kuşçu kimdir? Olayı ne?

2021 Ramazan ayında yaşanan olayların ardından Filistin halkına mesaj göndererek uzun bir aradan sonra yeniden halkla iletişime geçti.

Muhammed Deif Kim

Muhammed Deif öldü mü?

İsrail Ordusu geçtiğimiz saatlerde, Hamas'ın askeri kanadının komutanı Muhammed Deif'in hayatını kaybettiği hava saldırısının görüntülerini yayınladı. Hamas ise bu iddiayı yalanladı ve Muhammed Deif'in hayatta olduğunu açıkladı. Hamas, "Komutanımız Muhammed Deif dimdik ayaktadır, onu öldürdüğünü zannedenler ölümü beklesin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi