Kırklareli'nde mobilya mağazasında yangın: Müdahale devam ediyor Kırklareli'nde mobilya mağazasında yangın: Müdahale devam ediyor

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki orman yangını, 20. saatine girerken şiddetli müdahaleler devam ediyor. Yangın, Sarnıç Mahallesi yakınlarında 7 Eylül Cumartesi günü saat 12.50 sıralarında başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Sarnıç-Akbük arasındaki vadide iki, Sarnıç ile Çatak Bağyaka Mahallesi arasında ise bir noktada olmak üzere toplamda üç farklı noktada süren yangına karşı mücadele gece boyunca sürdü. Sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte hava araçları da yoğun bir şekilde müdahale etmeye başladı.

Yangına karşı mücadelede 6 uçak ve 16 helikopter havadan destek verirken, yer ekipleri ise sarp arazide yol kenarına konuşlandırıldı. Alevlerle mücadele eden hava araçları, rüzgarın etkisiyle yangının daha da büyümesini engellemeye çalışıyor. Bölgedeki rüzgarın saat 10.00 sularında etkili olması beklenirken, hava araçları sık sık sorti yaparak yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı