Çankırı'da Hava Sıcaklıkları 17 Ekim'den İtibaren Hissedilir Derecede Düşecek Çankırı'da Hava Sıcaklıkları 17 Ekim'den İtibaren Hissedilir Derecede Düşecek

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlığın düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadele çerçevesinde uluslararası tehditleri sınır ötesinden bertaraf ettiklerini vurguladı. Aktürk, 1 Ocak’tan itibaren toplamda 2,194 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bunun 1,140’ının Irak ve 1,054’ünün Suriye’den olduğunu belirtti.

Bu hafta içinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan iki PKK'lı teröristin Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu da aktaran Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında yürütülen arama-tarama faaliyetlerinde birçok silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı. Toplamda 3,094 mayın ve el yapımı patlayıcı imha edilirken, 2,333 farklı silah ve 881,445 mühimmatın da ele geçirildiği bildirildi.

Tuğamiral Aktürk, operasyonların terör örgütünün eylem kapasitesini sıfırlamak üzere sürdüğünü belirterek, Irak’ın kuzeyindeki güvenlik durumunu güçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı. Hudut hattındaki güvenlik önlemlerinin tarihindeki en yoğun tedbirlerle korunduğunu da ifade etti. Son bir haftada yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 194 kişinin yakalandığını, bunlardan 10’unun terör örgütü üyesi olduğunu kaydetti.

Aktürk ayrıca, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botlarının Rodos Adası'nın kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan iki botu bıraktığını ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın durumu değerlendirerek göçmenlerin kurtarıldığını bildirdi.

İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’daki saldırılarına da değinen Aktürk, bu durumun uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü'ne yönelik saldırıların cezasız kalmasının güveni zedeleyeceğini ifade etti. Türkiye’nin bölgedeki barış ve istikrar için gerekli destekleri vermeye devam edeceğini vurguladı.

Son olarak, askeri öğrenci alım süreçlerinin de planlandığı şekilde sürdüğünü belirtirken, 2024 yılı muvazzaf subay adayı alım başvurularının 20 Ekim’de sona ereceğini duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı