Çankırı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, Jandarma Genel Komutanlığı JAK Tabur Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerini Çerkeş Akhasan Barajı'nda devam ettirdi. Eğitim alanının, suyun temizliği nedeniyle tercih edildiği açıklandı. Eğitim programına Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Uğur Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz, Çerkeş Belediyesi İtfaiye Amiri Fatih Turmuş, DASKUT (Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği) Çankırı Temsilciliği Başkanları Halil Kaya ve Rafet Düzgün ile gönüllü vatandaşlar katıldı.

Eğitim sırasında su altı ve su üstü arama kurtarma faaliyetleri icra edildi ve suç delillerine ulaşma çalışmaları yapıldı. JAK Tabur Komutanlığı, deprem, çığ, sel, toprak kayması ve diğer doğal ve insan kaynaklı afetlerde arama kurtarma görevlerini başarıyla yerine getirmek için düzenli eğitimlerle hazırlığını sürdürmektedir.

JAK Tabur Komutanlığı, arama kurtarma faaliyetlerini en iyi şekilde yürütmek için gerçek arazi ve hava koşullarında aralıksız olarak eğitimlerini sürdürmektedir. Görev kapsamında deprem, çığ, sel, toprak kayması ve bina çökmesi gibi olaylarda etkin müdahale yapılmaktadır. Ayrıca, dağ, mağara, kuyu gibi yerlerde kaybolan veya yaralanan kişilerin kurtarılması ve su altı faaliyetlerinde suç delillerine ulaşma çalışmaları da devam etmektedir.

Afetlere Hazırlık Çankırı Jak Timi'nden Akhasan Barajı'nda Eğitimi (1)

Malatya'daki 5.9 büyüklüğündeki deprem eğitime ara verilmesine neden oldu Malatya'daki 5.9 büyüklüğündeki deprem eğitime ara verilmesine neden oldu

Afetlere Hazırlık Çankırı Jak Timi'nden Akhasan Barajı'nda Eğitimi (2)

Kaynak: Haber Merkezi