Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, yaklaşan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle FETÖ'nün demokrasiye ve millî iradeye yönelik tehditlerine karşı durulmasını vurgulayarak, şehitlere rahmet, gazilere uzun ömürler diledi.

Tuğamiral Aktürk ayrıca son bir hafta içinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2024 yılı başından bu yana ise Irak'ın 632, Suriye'nin kuzeyinde ise 723 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, operasyonlar sırasında ele geçirilen silah ve mühimmatlar hakkında detaylar paylaştı.

Hudut güvenliği konusunda da bilgi veren Tuğamiral Aktürk, son bir haftada 338 kişinin yasa dışı yollarla yakalandığını, toplamda ise 6 bin 367 kişinin yakalanarak engellendiğini belirtti. Ayrıca orman yangınlarına müdahalede Rezerv Güç tarafından sağlanan destekler hakkında bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Manisa’da bir dizi program gerçekleştirdi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Manisa’da bir dizi program gerçekleştirdi

Tuğamiral Aktürk ayrıca Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleştirilen görüşmeler ve Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50'nci yıl dönümü etkinlikleri hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı