Kurban Bayramı'nda 131 bin 826 ziyaretçiyi ağırlayan Topkapı Sarayı, Osmanlı medeniyetinin en önemli eserlerinden biri olarak büyük ilgi gördü. 

Dolmabahçe Sarayı 42 bin 582 ziyaretçiyle tarih ve sanatseverleri ağırladı. Hem Osmanlı hem de Cumhuriyet dönemine ait unsurların sergilendiği bu saray, zengin tarihi önemiyle ziyaretçileri büyüledi. 

Milli Saraylar Resim Müzesi, Beşiktaş'ta bulunan nadide ve değerli sanat eserleriyle dolu müzesini 12 bin 125 ziyaretçiyle buluşturdu. Güzel bahçesi, şirin kafesi ve sevimli çay salonuyla ziyaretçilerin keyifle vakit geçirdiği bir yer haline geldi.

Beşiktaş, Yıldız ve Nişantaşı üçgeninde yer alan Ihlamur Kasrı, 4 bin 256 ziyaretçiyi ağırladı. Zengin tarihi dokusu ve sakin atmosferiyle ön plana çıktı. 

Anadolu Yakası'nda yer alan Beylerbeyi Sarayı, 17 bin 886 ziyaretçisiyle büyük ilgi gördü. Küçük Kasrı 8.545 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin bu tarihi yapıları, Milli Saraylara bağlı kafeteryaları ve çevresindeki dinlenme alanlarını tercih ettiği kaydedildi. 

Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi

Çamlıca Cami külliyesi içerisinde yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi (İBB), 12 bin 996 ziyaretçiyi ağırladı. Teknoloji ile tarihin manevi önemini birleştiren bu müze, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. 

Değerli cam eserlerinin sergilendiği Beykoz Cam ve Kristal Müzesi, 7 bin 544 kişi tarafından ziyaret edilerek ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri oldu. 

Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı müzeler, Kurban Bayramı tatilinde hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin yanı sıra kenti keşfeden vatandaşlar ve turistler için de önemli kültür ve sanat merkezleri haline geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı