Gürcü asıllı Milli Judocu Vedat Albayrak, merak konusu oldu. Bu yazıda "Milli Judocu Vedat Albayrak kimdir? ", "Vedat Albayrak nereli?" ve "Vedat Albayrak kaç yaşında?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Milli Judocu Vedat Albayrak kimdir? 

Vedat Albayrak, Kazakistan doğumlu Gürcü asıllı bir judocu olup Türkiye adına yarışmaktadır. Spor kariyerine Yunanistan'da Roman Moustopoulos adıyla başlamış ve gençler kategorisinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılar elde etmiştir. 2013 yılında Avrupa Gençler Şampiyonu olan Albayrak, aynı yıl Dünya Gençler Şampiyonası'nda bronz madalya kazanmıştır.

Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Milli Judocu Vedat Albayrak

2014 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmiş ve U23 Avrupa Şampiyonu unvanını elde etmiştir. 2016 Rio Olimpiyatları'nda Yunanistan adına mücadele eden Albayrak, sonraki yıllarda Türkiye için yarışmaya başlamıştır. 2018 Dünya Judo Şampiyonası'nda bronz, 2022 Judo Grand Slam Tel Aviv'de ise gümüş madalya kazanmıştır.

Albayrak, 2018'den itibaren Türkiye adına önemli başarılar elde etmiş ve çeşitli Grand Prix ve Grand Slam turnuvalarında üst sıralarda yer almıştır. 2021'de Avrupa Şampiyonu unvanını kazanmış ve 2022 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya almıştır.

Vedat Albayrak nereli?

Milli Judocu Vedat Albayrak; Kazakistan'da dünyaya gelmiş, aslen Gürcistanlı'dır.

Vedat Albayrak kaç yaşında?

Vedat Albayrak, 2 Mart 1993 tarihinde dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 31 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi