Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Mesleki yolculuğuna Cumhuriyet Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini başarıyla aldı. 

Akademik yolculuğunu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde sürdüren Tekin, daha sonra Polis Akademisi Başkanlığı'na katılarak Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nde ders verdi. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına seçildi. 

Whatsapp Image 2024 06 21 At 20.32.27

Orhan Miroğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Orhan Miroğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Yusuf Tekin, 2015-2018 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde mütevelli heyeti başkanlığı görevini yürüttü. Hükümet Sistemi'nde öğretmen olarak kariyerine devam etti ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde profesör unvanını aldı.
 
15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğüne seçildi. Rektörlük görevini sürdürürken 4 Haziran 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanı olarak da atandı. Yusuf Tekin mutlu bir evliliğe sahip ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca İngilizce diline de güçlü bir hakimiyeti var.

Kaynak: Haber Merkezi