Kış Aylarında Sağlıklı Beslenme İçin 5 Altın Kural Kış Aylarında Sağlıklı Beslenme İçin 5 Altın Kural

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, mide gribi ile mevsimsel grip arasındaki farkları vurgulayarak, mide gribinin nedenleri ve bulaşma yolları hakkında önemli bilgiler verdi. Dr. Sarıkaya, mide gribinin genellikle norovirüs ve rotavirüs gibi virüslerden kaynaklandığını ve mevsimsel gripten farklı bir hastalık olduğunu belirtti. 

Mide gribinin genellikle kontamine su, yiyecek veya enfekte kişilerle temas yoluyla bulaştığını açıklayan Dr. Sarıkaya, “Mide gribi, influenza virüsünden kaynaklanan mevsimsel gripten farklıdır. Mide gribine en sık neden olan virüsler arasında norovirüs ve rotavirüs bulunur” dedi. 

Dr. Sarıkaya, mide gribinin çoğu zaman kendi kendine iyileşebileceğini, ancak özellikle dehidrasyon riski taşıyan bireylerde tıbbi müdahalenin gerekebileceğini belirtti. Mide gribinden korunmak için hijyen standartlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Sarıkaya, ellerin sık sık yıkanmasının ve enfekte kişilerin bulunduğu ortamlarda temizlik ve dezenfeksiyonun titizlikle yapılmasının önemini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı