Avukat ve Grafiker Arkadaşı Uyuşturucuyla Yakalandı! Avukat ve Grafiker Arkadaşı Uyuşturucuyla Yakalandı!

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin-Adana-Gaziantep arasında inşa edilen 'Hızlı Tren Hattı' projesinin şantiye alanında incelemelerde bulunarak, projeye dair önemli bilgiler paylaştı. Tarsus ilçesinde bulunan şehir geçiş güzergahındaki çalışmaları yerinde izleyen Vali Pehlivan, yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

Vali Pehlivan, projenin mevcut durumda 361 kilometre olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası hızlı tren hattının tamamlanmasıyla 310,5 kilometreye düşeceğini belirtti. Ayrıca, seyahat süresinin de 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya ineceğini vurguladı. Hızlı tren hattında, tren hızının saatte 200 kilometreye kadar çıkabileceğini ifade eden Vali Pehlivan, Mersin-Adana arasındaki ulaşım süresinin ise 35 dakikaya düşeceğini dile getirdi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ulaşım için inşa edilecek 10 kilometrelik tren hattının, Mersin veya Adana’dan trene binen vatandaşların havalimanına sadece 23 dakikada ulaşmasını sağlayacağını aktaran Pehlivan, "Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı, yıllık tahminen yaklaşık 6,4 milyon yolcu ve 99,2 milyon ton yük kapasitesi ile hizmet verecektir. Bu proje, Mersin ve bölgemizin ticaret, tarım, turizm ve lojistik gibi önemli sektörlerine büyük katkılar sağlayacak. Aynı zamanda ilgili firmaların ihracat potansiyelini ve rekabet gücünü artırarak ticaretin birçok açıdan gelişmesine ivme katacaktır" dedi.

Vali Pehlivan, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve ilgili tüm taraflara şükranlarını sundu. Vali Pehlivan’a incelemeleri sırasında Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz eşlik etti.

Mersin'de gerçekleştirilen bu büyük yatırımın, ekonomik hayatı güçlendireceği ve tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine olanak tanıyacağı öngörülüyor. Hızlı tren hattının tamamlanmasıyla, hem yerel hem de ulusal düzeyde önemli faydalar sağlanması bekleniyor. Projenin inşaat sürecinin ilerlemesi, Mersin'in ulaşım ağını daha da güçlendirerek, bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı