A milli futbol takımımızın çeyrek finale yükselmesinde Avusturma maçında ortaya koyduğu performansla önemli bir pay sahibi olan milli futbolcumuz Merih Demiral attığı 2 golün yanı sıra gol sevinci ile de gündem belirlemişti.

Gol sevincinde bozkurt işareti yaparak Türk taraftarları selamlayan milli futbolcumuz Merih Demiral ile ilgili UEFA tarafından soruşturma başlatılmış ve Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işareti hem yurt içinde hem de uluslararası kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Milli futbolcuya MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere farklı partilerden de birçok siyasetçinin yanı sıra milyonlarca vatandaş sahip çıkarken, Almanya'nın şikayeti üzerine UEFA tarafından soruşturma açılması tepkilere yol açmıştı.

Merih Demiral Cankiri

Merih Demiral'a bir destek de Çankırı'dan geldi. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile milli futbolcu Merih Demiral'ı Çankırı'ya davet etti.

Şampiyonlar Ligi’nde Yeni Sezon Başladı: Real Madrid Stuttgart'ı 3-1 Yendi Şampiyonlar Ligi’nde Yeni Sezon Başladı: Real Madrid Stuttgart'ı 3-1 Yendi

Milliyetçi Hareket Partisi'nden 2 dönemdir belediye başkanı seçilen İsmail Hakkı Esen, Merih Demiral'ı Çankırı 3. Uluslararası Tuz Festivali'ne davet etti.

Çankırı'da bulunan 5 Bin yıllık Yer Altı Tuz Şehri'nden çıkarılan tuzların yere serilerek oluşturulduğu futbol sahasında her yıl Tuz Festivali etkinlikleri kapsamında tuz futbolu turnuvası düzenleniyor. 

Merih Demiral Çankırı'ya neden davet edildi?

Başkan Esen de milli futbolcumuz Merih Demiral'ı tuz festivali açılış maçında ilk vuruşu yapmaya davet etti.

"Tüm hemşehrilerimiz hazır" ifadeleri ile Demiral'a seslenen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen mesajında şu ifadelere yer verdi:

#merihdemiral 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Yeşil sahaların Bozkurt yürekli yiğidi, seni Ağustos ayında düzenleyeceğimiz 3. Uluslararası Tuz Festivalindeki Tuz Futbolunda ilk santra vuruşunu yapmaya tuzlu sahamıza davet ediyorum 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Seni Bozkurt’larla karşılamaya tüm hemşehrilerim hazırdır 🤘

Ismail Hakki Esen Merih Demiral

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in milli futbolcumuz Merih Demiral'ı Çankırı'ya davetinin kamuoyunda yer alması üzerine Merih Demiral Çankırılı mı sorusu da sıkça aratılmaya başlandı.

Merih Demiral Çankırılı mı?

5 Mart 1998 doğumlu olan milli futbolcu Merih Demiral Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde doğdu. Aslen Artvin'in Arhavi ilçesinden olan Merih Demiral'ın Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in davetini kabul ederek, Tuz Festivaline gelmesi halinde Çankırı Belediye Meclisi Kararı ile Fahri Çankırılı ünvanı verileceği de kulislerde konuşulmaya başlandı. 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in görev yaptığı ilk 5 yıllık dönemde Çankırı'ya hizmet etmiş bazı isimlere belediye meclisi kararı ile "Fahri Çankırılı beratı" verilmişti.

Çankırılılar şimdi milli futbolcumuz Merih Demiral'dan gelecek haberi bekliyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi