Mehmet Müezzinoğlu, tıp doktoru ve siyasetçi olarak tanınmaktadır. Daha önce Türkiye'nin Sağlık Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştır.

Mehmet Müezzinoğlu kimdir?

Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955 tarihinde Yunanistan'ın Gümülcine şehrine bağlı Kozlubekir Köyü'nde Ali ve Fatma çiftinin çocuğu olarak doğdu. Eğitim hayatına 1970 yılında İstanbul’a gelerek devam etti. "Mehmet Alioğlu" adıyla yabancı uyruklu öğrenci olarak İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde eğitim aldı ve burada Recep Tayyip Erdoğan ile sınıf arkadaşı oldu. Lise eğitimini Afyonkarahisar'da tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

1983 yılında Yunanistan'dan Türkiye'ye iltica eden Müezzinoğlu, 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçti. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iç hastalıkları alanında ihtisas yaptı. Ardından, İstanbul'un Avcılar ilçesinde özel bir hastanenin kurucu ortakları arasında yer aldı. Ayrıca, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Balkan Medeniyeti Derneği ve diğer çeşitli vakıflarda aktif roller üstlendi.

Müezzinoğlu'nun siyasi kariyeri 1992 yılında Refah Partisi'nde başladı. 2002 ve 2007 yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul il başkanlığı yaptı. 2007 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Ardından, 2011 yılında Edirne milletvekili seçildi ve 2015'te Bursa milletvekili olarak meclisteki görevine devam etti.

2013-2016 yılları arasında Türkiye'nin 57. Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında sağlık sisteminde önemli reformlara imza attı. 2016'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı ve bu görevde 2017 yılına kadar hizmet etti.

Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili adayı olmadı.

Mehmet Müezzinoğlu Kimdir

Abdullah Aymaz kimdir? Ne iş yapıyor? Abdullah Aymaz kimdir? Ne iş yapıyor?

Mehmet Müezzinoğlu kaç yaşında?

Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955 doğumlu olduğuna göre, 2024 yılı itibarıyla 69 yaşındadır.

Mehmet Müezzinoğlu nereli?

Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan'ın Gümülcine şehrine bağlı Kozlubekir Köyü'nde doğmuştur. Fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Mehmet Müezzinoğlu evli mi?

Mehmet Müezzinoğlu evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Müezzinoğlu ne iş yapıyor?

Mehmet Müezzinoğlu, hekim ve siyasetçidir. Daha önce Türkiye'nin Sağlık Bakanı olarak görev yapmış ve ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanmıştır. Ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde milletvekili olarak görev almıştır. Şu anda siyasi kariyerine devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi