ATV ekranlarında yayınlanan ve ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster programının son bölümü büyük ilgi gördü. Yarışmacılar arasında yer alan Mehmet Ensar Çalışan'ın hayatı ve kariyeri, izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Çalışan'ın genç yaşta elde ettiği başarılar ve girişimcilik serüveni, programda dikkat çekti.

Mehmet Ensar Çalışan kimdir?

Türkiye'nin en genç girişimcilerinden biri olarak dikkat çeken Mehmet Ensar Çalışan, 15 yaşında kendi şirketini kurarak Türkiye'nin ilk yerli EEG başlığını üretme hedefini gerçekleştirdi. Elon Musk'ın beyin arayüzü teknolojisi "Neuralink"ten ilham alan Çalışan, Teknopark Ankara'daki kuluçka merkezinde genç bir ekiple birlikte çalışarak 2024 Şubat ayında ilk prototipi geliştirdi.

Mehmet Ensar Çalışan, 2024 yılı itibarıyla 16 yaşında olup, 2023 yılında Teknoloji Anonim Şirketi'ni kurdu. Yeni cihazın Ocak 2024 itibarıyla satışa sunulması planlanıyor. Çalışan, "Kim Milyoner Olmak İster" programında şirketin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığıyla ilgili yasal gereklilikleri açıklayarak, "Yasal olarak bir anonim şirketin yönetim kurulu üyesi veya başkanı olabilmek için reşit olmanız gerekiyor. Ocak ayında mahkeme kararıyla yasal olarak ergin kılındım," ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil kimdir? Nereli, kaç yaşında? Yılmaz Özdil kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Mehmet Ensar Çalışan Kimdir

Mehmet Ensar Çalışan nereli?

Mehmet Ensar Çalışan'ın aslen Kırıkkaleli olduğu bilinmektedir.

Mehmet Ensar Çalışan kaç yaşında?

Mehmet Ensar Çalışan, 2024 yılı itibarıyla 16 yaşındadır. 15 yaşında kendi şirketini kurmuş ve bu süreçte önemli başarılara imza atmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi