Usta oyuncu Halit Akçatepe'nin babası merak konusu oldu. Bu yazıda "Halit Akçatepe babası kimdir?", "Halit Akçatepe'nin babası nereli?", "Halit Akçatepe'nin babası kaç yaşında?" ve "Halit Akçatepe kimdir?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Halit Akçatepe babası kimdir?

Halit Akçatepe'nin babası Hababam Sınıfı filmlerinde tanınan usta oyuncu Sıtkı Akçatepe'dir. Sıddık Akçatepe 1902 yılında İstanbul'da doğmuş, Türk sinemasının tanınmış isimlerinden biridir. En çok, Hababam Sınıfı filmindeki Kurtuluş Savaşı’nda savaşmış hocası Paşa Nuri karakteri ile bilinir. Sıddık Akçatepe, ünlü oyuncu Halit Akçatepe'nin babası ve oyuncu Leman Akçatepe'nin eşidir. Annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur.

Halit Akçatepe Babası Kimdir

Ayyüce Türkeş kimdir? Kimin kardeşi? Ayyüce Türkeş kimdir? Kimin kardeşi?

Küçük yaşlardan itibaren oyunculuk hayali kuran Akçatepe, ailesinin karşı çıkmasına rağmen oyuncu olma kararlılığını sürdürerek evden kaçmıştır. Ayrıca, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz'da savaşmış bir gazidir.

Sıddık Akçatepe, 21 Ekim 1986'da İstanbul'da 84 yaşında vefat etti. Cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilmiştir. Akçatepe'nin sinemadaki başarılı kariyeri ve oyunculuk yeteneği, Türk sinemasının önemli figürlerinden biri olarak anılmasını sağlamıştır.

Halit Akçatepe'nin babası nereli?

Sıtkı Akçatepe, İstanbu'da dünyaya gelmiştir fakat aslen nereli olduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Halit Akçatepe'nin babası kaç yaşında?

Sıtkı Akçatepe 1986 yılında, 84 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Halit Akçatepe kimdir?

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. İlkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde tamamladı. Annesi Leman Akçatepe ve babası Sıtkı Akçatepe, Türk sinemasının önemli isimlerindendir. Sıtkı Akçatepe, bir gün film yönetmenlerinden birinin "bize bir çocuk oyuncu lazım" demesi üzerine, Halit Akçatepe'yi çocuk oyuncu olarak oynatmıştır. Halit Akçatepe, 5 yaşındayken 1943 yılında ilk filmini çekti.

Halit Akçatepe Kimdir

Eğitim hayatına ilkokulda devam ettikten sonra, Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959 yılında Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini tamamladı. 1972 yılında, Tatlı Dillim filmiyle büyük bir şöhret yakaladı. 1963 yılında Yasak, Gündoğarken ve Semaya Baktım Seni Gördüm gibi filmlerle sinemaya adım atan Akçatepe, 1975'te Hababam Sınıfı filmindeki "Güdük Necmi" karakteriyle Türk sinemasında önemli bir yer edinmiştir.

Halit Akçatepe'nin ailesi de sinema sektöründe tanınmış isimlerdir. Babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde Paşa Nuri karakterini canlandırmış ve oğlu Halit Akçatepe ile birlikte çalışmıştır. Annesi Leman Akçatepe de birçok yapımda rol almıştır.

Halit Akçatepe, ilk evliliğini 1963 yılında Tülin Akçatepe ile yapmış ve bu evlilikten Itır ve Ebru adında iki kızı olmuştur. 1981 yılında bu evlilik sona ermiştir. Akçatepe, 1999 yılında kendisinden 39 yaş küçük olan Rezzan Akçatepe ile evlenmiş ve 2001 yılında Günsu adında bir kızları olmuştur. Halit Akçatepe ve Rezzan Akçatepe 2009 yılında boşanmıştır.

Halit Akçatepe, 31 Mart 2017 tarihinde İstanbul'da 79 yaşında vefat etti. Doktoru, fizyoterapi gören Akçatepe'nin kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştır. Cenazesi, 2 Nisan 2017'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliği ve Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi